SC Cambuur vindt gewenste buitenspeler bij FC Groningen

11 januari 2022, 12:10

SC Cambuur heeft de vurig gewenste vleugelaanvaller binnen: Patrick Joosten (25) komt op huurbasis over van FC Groningen. De buitenspeler zat in het hoge noorden vooral op de bank en mag derhalve zijn kunsten de komende zes maanden even verderop laten zien.

Dat hebben beide clubs bekend gemaakt dinsdagmiddag. "Het is belangrijk dat Patrick aan speelminuten komt en dat perspectief was bij ons richting de tweede seizoenshelft minder aanwezig", legt technisch directeur Mark-Jan Fledderus de overgang. "Patrick heeft eerder in zijn carrière aangetoond dat hij zich ook tijdens verhuurperiodes kan ontwikkelen. Wij blijven hem nauwlettend volgen en wensen hem heel veel succes bij Cambuur."

Daarbij doelt Fledderus wellicht op de periode van Joosten bij VVV-Venlo, toen hij als FC Utrecht-huurling in dertig Eredivisie-duels tot zes doelpunten kwam. Later werd hij ook verhuurd aan Sparta Rotterdam, waarna hij de overstap maakte naar FC Groningen. Zowel vorig als dit seizoen kon hij daar nooit écht onbetwist basisspeler worden.

In Leeuwarden is men blij met Joosten, wiens verbintenis na dit seizoen nog één jaar doorloopt in Groningen. "Snelheid, diepte en iemand die er meteen kan staan", omschrijft technisch manager Foeke Booy de aanwinst. "Dat is wat we zochten en met Patrick hebben we dat zeker gevonden. Met meer dan honderd Eredivisiewedstrijden achter zijn naam weet hij wat er wordt gevraagd op het hoogste niveau en met zijn specifieke kwaliteiten is hij een goede aanvulling en een zeer welkome versterking."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen