Tien Eredivisiespelers om op te letten in de tweede seizoenshelft

14 januari 2022, 18:30   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

De tweede seizoenshelft van de Eredivisie staat eindelijk op het punt van beginnen. Verschillende clubs hebben hun selectie in de tussentijd versterkt, terwijl anderen juist - soms noodgedwongen - vertrouwen op de spelers die er al waren. FCUpdate.nl zette tien interessante spelers op een rijtje die in de tweede helft van dit seizoen een hoofdrol zouden kunnen gaan spelen. 

Joey Veerman (PSV)

Fabian de Keijzer (FC Utrecht)

FC Utrecht-trainer René Hake begon het nieuwe jaar met een vervelende boodschap voor Maarten Paes. Niet hij, maar de 21-jarige Fabian de Keijzer is voortaan de eerste keuze onder de lat. Dit omdat Paes in de eerste seizoenshelft voor de (on)nodige blunders verantwoordelijk was. De keuze voor De Keijzer is echter een opmerkelijk, omdat Eric Oelschlägel voorheen de eerstvolgende optie was achter Paes. Nu kiest Hake voor een doelman die tot dusver enkel voor Jong FC Utrecht uitkwam. Hoe pakt die keuze uit? 

Adrián Dalmau (Sparta Rotterdam)

In 2018/19 beleefde Dalmau het beste seizoen uit zijn loopbaan. Met negentien goals en tien assists was hij van enorme waarde voor Heracles Almelo. Hij verdiende er een mooie transfer naar FC Utrecht mee, maar een succes werd die stap niet. Bij Sparta mag hij nu gaan laten zien het doelpunten maken nog niet verleerd te zijn. De stap is des te interessanter, omdat het in degradatienood verkerende Sparta op PEC Zwolle de minst scorende club in de Eredivisie is. Kan de Spanjaard de ploeg aan de broodnodige doelpunten helpen? 

Brian Brobbey (Ajax)

Reiss Nelson (Feyenoord)

Van Arsenal-huurling Reiss Nelson werd op voorhand veel verwacht. Zijn eerste maanden in het shirt van Feyenoord vielen echter wat tegen. De talentvolle aanvaller begon al met een trainingsachterstand, waardoor zijn debuut lange tijd op zich liet wachten. Toen het eenmaal zo ver was, liet hij bij vlagen leuke dingen zien, maar het rendement ontbreekt nog. Tot dusver staat de teller op slechts één goal en één assist, maar na de winterstop zouden er kansen moeten liggen om die aantallen op te schroeven. Want hoe fit is Luis Sinisterra precies?

Anas Tahiri (sc Heerenveen)

Het vertrek van Joey Veerman is uiteraard een flinke aderlating voor sc Heerenveen. De Friezen hebben echter niet stilgezeten en haalden een interessante naam terug naar de Eredivisie. De 26-jarige Anas Tahiri, die tot en met vorig seizoen een belangrijke speler was voor RKC Waalwijk, mag zijn creatieve vermogen opnieuw laten zien in de Eredivisie. Veerman direct doen vergeten zal een erg lastige taak zijn, maar voor de Marokkaanse Belg liggen zeker kansen om te slagen in Friesland.

Rai Vloet (Heracles Almelo)

Joël Drommel (PSV)

Met Joël Drommel dacht PSV voor Nederlandse begrippen een topkeeper in huis te hebben gehaald, maar dat viel vooralsnog flink tegen. In de top zeven kreeg alleen Vitesse (25) meer tegentreffers dan de koploper (24), waar Drommel met enkele flinke ketsers deels verantwoordelijk voor was. Roger Schmidt sprak al meermaals het vertrouwen in de 25-jarige goalie uit, maar de kritiek in de media blijft toenemen. Hoe houdt Drommel zelf zich daaronder?

Vaclav Cerny (FC Twente)

In de laatste weken voor de winterstop maakte Vaclav Cerny voorzichtig weer zijn eerste minuten voor FC Twente. Een zware knieblessure had hem daarvoor liefst tien maanden aan de kant gehouden. En dat terwijl de Tsjech met zes goals en acht assists in zestien wedstrijden destijds juist aan een uitstekende eerste seizoenshelft bezig was. Het zou prachtig zijn als de aanvaller die vorm in de tweede helft van het huidige seizoen weer terug kan vinden, al mist hij de hervatting nog wel vanwege een coronabesmetting.

Loïs Openda (Vitesse)

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen