Tien Eredivisiespelers om op te letten in de tweede seizoenshelft

Tien Eredivisiespelers om op te letten in de tweede seizoenshelft

Op wie zet jij in vanavond? Open een account bij Bet365 en ontvang tot 100 euro bonus.
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

14 januari 2022 – De tweede seizoenshelft van de Eredivisie staat eindelijk op het punt van beginnen. Verschillende clubs hebben hun selectie in de tussentijd versterkt, terwijl anderen juist - soms noodgedwongen - vertrouwen op de spelers die er al waren. FCUpdate.nl zette tien interessante spelers op een rijtje die in de tweede helft van dit seizoen een hoofdrol zouden kunnen gaan spelen. 

Joey Veerman (PSV)

De grootste Eredivisietransfer van deze winter was waarschijnlijk die van Joey Veerman. Al enkele jaren was de 23-jarige middenvelder dé smaakmaker van sc Heerenveen en werd hij al vaak gelinkt aan de top van Nederland, maar een stap bleef uit. Tot PSV deze maand dus snel schakelde na het plotselinge afscheid van Davy Pröpper. Daarmee gaan we eindelijk antwoord krijgen op de vraag die de afgelopen jaren vaak gesteld is: kan Veerman de stap naar de top aan? 

Fabian de Keijzer (FC Utrecht)
FC Utrecht-trainer René Hake begon het nieuwe jaar met een vervelende boodschap voor Maarten Paes. Niet hij, maar de 21-jarige Fabian de Keijzer is voortaan de eerste keuze onder de lat. Dit omdat Paes in de eerste seizoenshelft voor de (on)nodige blunders verantwoordelijk was. De keuze voor De Keijzer is echter een opmerkelijk, omdat Eric Oelschlägel voorheen de eerstvolgende optie was achter Paes. Nu kiest Hake voor een doelman die tot dusver enkel voor Jong FC Utrecht uitkwam. Hoe pakt die keuze uit? 

Adrián Dalmau (Sparta Rotterdam)
In 2018/19 beleefde Dalmau het beste seizoen uit zijn loopbaan. Met negentien goals en tien assists was hij van enorme waarde voor Heracles Almelo. Hij verdiende er een mooie transfer naar FC Utrecht mee, maar een succes werd die stap niet. Bij Sparta mag hij nu gaan laten zien het doelpunten maken nog niet verleerd te zijn. De stap is des te interessanter, omdat het in degradatienood verkerende Sparta op PEC Zwolle de minst scorende club in de Eredivisie is. Kan de Spanjaard de ploeg aan de broodnodige doelpunten helpen? 

Brian Brobbey (Ajax)

Wie niet mag ontbreken in deze lijst is Brian Brobbey. De 'verloren zoon' keerde op huurbasis terug nadat zijn stap naar RB Leipzig hem vooralsnog niet de gewenste speeltijd opleverde. Ondanks dat gebrek aan wedstrijdritme zal hij er snel moeten staan, want met de afwezigheid van Sébastien Haller in verband met de Afrika Cup liggen er direct kansen voor Brobbey. In Amsterdam zijn zijn belangrijke goals in de Europa League nog niet vergeten. Kan hij dat nu opnieuw laten zien? 

Reiss Nelson (Feyenoord)
Van Arsenal-huurling Reiss Nelson werd op voorhand veel verwacht. Zijn eerste maanden in het shirt van Feyenoord vielen echter wat tegen. De talentvolle aanvaller begon al met een trainingsachterstand, waardoor zijn debuut lange tijd op zich liet wachten. Toen het eenmaal zo ver was, liet hij bij vlagen leuke dingen zien, maar het rendement ontbreekt nog. Tot dusver staat de teller op slechts één goal en één assist, maar na de winterstop zouden er kansen moeten liggen om die aantallen op te schroeven. Want hoe fit is Luis Sinisterra precies?

Anas Tahiri (sc Heerenveen)
Het vertrek van Joey Veerman is uiteraard een flinke aderlating voor sc Heerenveen. De Friezen hebben echter niet stilgezeten en haalden een interessante naam terug naar de Eredivisie. De 26-jarige Anas Tahiri, die tot en met vorig seizoen een belangrijke speler was voor RKC Waalwijk, mag zijn creatieve vermogen opnieuw laten zien in de Eredivisie. Veerman direct doen vergeten zal een erg lastige taak zijn, maar voor de Marokkaanse Belg liggen zeker kansen om te slagen in Friesland.

Rai Vloet (Heracles Almelo)

Een speler op wie letterlijk alle ogen gericht zullen zijn. Heracles Almelo zat in een zeer lastig parket, maar koos ervoor om Rai Vloet na zijn betrokkenheid bij een dodelijk auto-ongeluk toch terug te laten keren in de selectie. Het betekent dat de club zijn beste speler terug heeft, maar de stemming rond de 26-jarige middenvelder zal compleet anders zijn. De vraag is in hoeverre het gaat lukken om de focus weer op het voetbal te krijgen. Hij ligt meer dan ooit onder een vergrootglas, al zal het nog even duren voor hij zijn rentree in een wedstrijd maakt.

Joël Drommel (PSV)
Met Joël Drommel dacht PSV voor Nederlandse begrippen een topkeeper in huis te hebben gehaald, maar dat viel vooralsnog flink tegen. In de top zeven kreeg alleen Vitesse (25) meer tegentreffers dan de koploper (24), waar Drommel met enkele flinke ketsers deels verantwoordelijk voor was. Roger Schmidt sprak al meermaals het vertrouwen in de 25-jarige goalie uit, maar de kritiek in de media blijft toenemen. Hoe houdt Drommel zelf zich daaronder?

Vaclav Cerny (FC Twente)
In de laatste weken voor de winterstop maakte Vaclav Cerny voorzichtig weer zijn eerste minuten voor FC Twente. Een zware knieblessure had hem daarvoor liefst tien maanden aan de kant gehouden. En dat terwijl de Tsjech met zes goals en acht assists in zestien wedstrijden destijds juist aan een uitstekende eerste seizoenshelft bezig was. Het zou prachtig zijn als de aanvaller die vorm in de tweede helft van het huidige seizoen weer terug kan vinden, al mist hij de hervatting nog wel vanwege een coronabesmetting.

Loïs Openda (Vitesse)

Voor weinig spelers zal de winterstop zo ongelegen zijn gekomen als voor Loïs Openda. De Belgische aanvaller was in de laatste maanden van 2021 helemaal opgeleefd en gold misschien wel als dé revelatie van de eerste seizoenshelft. Als hij die vorm in het nieuwe jaar kan doorzetten, kan hij zomaar een serieuze gooi doen naar de topscorerstitel. De huidige topscorer Sébastien Haller (twaalf goals) mist door de Afrika Cup al enkele duels, waardoor Openda (tien goals) met Feyenoorders Bryan Linssen (elf) en Guus Til (tien) de strijd aan kan gaan om zijn titel over te nemen.