Odense BK 'staat klaar' voor Eriksen: "Gaat niet om geld"

Odense BK 'staat klaar' voor Eriksen: "Gaat niet om geld"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

11 januari 2022 – Een van de grote vragen van deze transferwinter is waar Christian Eriksen zijn voetbalcarrière zal hervatten. De Deen is vertrokken bij Inter, waar hij vanwege zijn defibrillator niet mag voetballen, en zoekt op zijn gemak naar een volgende uitdaging. Samen met Ajax was Odense BK, zijn andere oude club, een van de kandidaten die vanaf het begin direct genoemd werd. 

Björn Wesström, technisch directeur van Odense, heeft de komst van Eriksen nog niet uit zijn hoofd gezet. "Zijn keuze wordt bepaald door hoe hij denkt het best terug te kunnen keren in het nationale team", weet hij. "Als dat bij Odense is, dan staan we klaar. Dat is geen probleem", glimlachte hij tegenover het Deense BT.

De afgelopen tijd werd Eriksen in de media aan veel clubs gelinkt, veelal clubs die meer te bieden hebben dan de Denen. "Het gaat er niet om wat wij in geld kunnen bieden. Hij weet wat hij hier kan verdienen. Het gaat over andere dingen: over zijn gezin en zijn toekomst."

Eriksen doorliep de jeugdopleiding van Odense, maar verkaste in januari 2009 naar die van Ajax. Daarom speelde hij nooit een officiële wedstrijd voor de Deense club. De vraag of het daar dit jaar wel van gaat komen, blijft vooralsnog onbeantwoord. Onlangs gaf hij in een interview al aan dolgraag naar het WK 2022 te gaan.

Lees ook: Christian Eriksen geeft eerste interview sinds hartstilstand

Reacties

gerelateerd