'Geen snel akkoord verwacht tussen PSV en coach Roger Schmidt'

11 januari 2022, 09:08   Bijgewerkt: 11 januari 2022, 10:07

PSV en Roger Schmidt (54) zijn nog zeker niet dichtbij een akkoord over een nieuw contract. Hoewel er al wel gesproken zou zijn over de aflopende verbintenis, is er nog een aantal pijnpunten en een definitief besluit hangt voorlopig vermoedelijk nog niet in de lucht.

Het Eindhovens Dagblad schetst de situatie bij PSV, waar er een knoop over de toekomst moet worden doorgehakt. 'PSV en Schmidt zijn al een aantal maanden in gesprek. Scherp en dan weer aftastend op inhoud, zakelijk en persoonlijk tegelijk. Een langer verblijf zal niet direct afhangen van zijn persoonlijke voorwaarden, maar veel meer van de visie over de toekomst van de club', zo staat te lezen in de ochtendkrant.

'PSV gaat de komende seizoenen nóg meer de kaarten zetten op het opleiden van spelers, zoveel is inmiddels wel duidelijk. (…) De vraag is of dat snel genoeg gaat voor team-Schmidt en of PSV voldoende kan investeren om de trainer en zijn gevolg tevreden te stellen. Recent nog viel vanuit zijn contreien te beluisteren dat er afgelopen zomer best wat meer transferactiviteit had mogen plaatsvinden, als het aan de trainer lag', vervolgt het regionale medium.

Lees ookEnorm puzzelen bij PSV richting topper tegen Ajax

Met het partnerfonds waarvan nog zo'n dertig miljoen euro beschikbaar is, hoopt Schmidt wat te kunnen doen. Maar dat geld is in principe niet voor grote spelersaankopen. 'Dat zal moeten gebeuren via de reguliere opbrengsten uit spelersverkopen', stelt het ED echter. 'Schmidt wil een flinke vinger in de pap als het gaat om het verwerven van nieuwe spelers en PSV kan hem daarin geen vrije hand geven. Uiteindelijk is De Jong de baas als het gaat om de selectie en moet Schmidt er het beste uit zien te halen.' Dat zal het uitgangspunten blijven, wie de trainer ook wordt en de vraag is of Schmidt daarmee akkoord zal gaan.

Tegenover Voetbal International liet algemeen directeur Toon Gerbrands weten dat Schmidt nog steeds PSV's nummer één is. "Er is voor beide partijen niet direct urgentie op dit thema en we zitten er allemaal comfortabel in", aldus de bestuurder. "In de twintig jaar als directeur in het betaald voetbal ben ik altijd voor de nummer 1-kandidaat gegaan. (...) We zijn volop bezig, maar er is geen enkele druk op de ketel."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen