Van de Beek krijgt complimenten: "Wissel maakte verschil"

11 januari 2022, 08:00   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Donny van de Beek (24) kreeg maandagavond voor het eerst sinds 11 december weer eens speeltijd bij Manchester United. De Nederlandse middenvelder viel in namens The Red Devils en zorgde in de slotfase voor meer controle in het elftal, zo zag manager Ralf Rangnick. Dat zorgde voor tevredenheid bij de oefenmeester.

"Het werd veel beter in de tweede helft toen we overgingen op een ruit op het middenveld", erkende Rangnick, die na de wissel van Van de Beek – die in de ploeg kwam voor Edinson Cavani – zag dat Aston Villa minder gevaarlijk werd. "Na die wissel in de laatste 15 minuten hadden we de wedstrijd onder controle. In de counters had ik wellicht gewild dat we in de tweede helft betere beslissingen hadden genomen. Dan hadden we wellicht eerder nog het tweede doelpunt kunnen maken."

Met de uitingen over zijn wissel gaf hij Van de Beek een duidelijk compliment. Dat kon hij wel gebruiken, aangezien verwacht werd dat de Nederlander misschien wel in de basis was begonnen. Het werd echter een plek op de reservebank. "Het draait allemaal om balans in het elftal. We moeten aanvallend en verdedigend evenwicht hebben. En we willen domineren in balbezit, om er het beste uit te halen", aldus Rangnick.

In de Engelse media waren de meningen iets minder uitgesproken positief over de korte invalbeurt van Van de Beek. Manchester Evening News gaf hem bijvoorbeeld slechts een vijf, omdat hij het verschil in hun ogen níet kon maken in de korte speeltijd die hij kreeg. Sky Sports gaf de oud-Ajacie als enige invaller wél een cijfer (6), omdat hij meer verschil kon maken dan Jesse Lingard en Anthony Elanga, die nog iets later in de ploeg kwamen. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen