KKD: Jong PSV bezorgt Pastoor pijnlijk debuut; Jong Ajax klimt

10 januari 2022, 23:14

Jong PSV heeft maandagavond uitstekende zaken gedaan in de eerste wedstrijd van 2022. Een nog wat jongere ploeg dan gebruikelijk boekte tegen Almere City de grootste overwinning van dit seizoen: 5-1. Johan Bakayoko was met twee assists en een goal de man van de wedstrijd.

Het was voor Almere City de eerste wedstrijd met de nieuwe trainer Alex Pastoor aan het roer. Na het ontslag van Gertjan Verbeek werden de honneurs tot de jaarwisseling nog waargenomen door Tim Bakens, waarna Pastoor de ploeg in het nieuwe jaar dus omhoog moest zien te loodsen op de ranglijst. De promotiekandidaat van vorig seizoen was nu halverwege namelijk de teleurstellende nummer negentien.

Pastoors debuut tegen de nummer dertien van de Keuken Kampioen Divisie werd echter een pijnlijke. Al na negentien minuten had Bakayoko zijn eerste assist te pakken, toen Simon Colyn de ploeg op voorsprong schoot. Jonas Arweiler zorgde nog voor de gelijkmaker, maar bij rust was PSV alweer uitgelopen tot 3-1. Nigel Thomas en Fedde Leysen waren de doelpuntenmakers, waarbij de laatste treffer opnieuw voorbereid werd door Bakayoko. 

De achttienjarige Belgische uitblinker nam na rust zelf de 4-1 voor zijn rekening, waarna de Deen August Priske Flyger de eindstand op het scorebord schoot. Laatstgenoemde was een van de liefst vier debutanten tijdens de wedstrijd. Koen Jansen (17), Kjell Peersman (17) en Isaac Babadi (16) waren de andere drie.

Jong FC Utrecht - Jong Ajax 0-2

Eerder op de avond troffen de belofteploegen van FC Utrecht en Ajax elkaar al. De overwinning ging naar de Amsterdamse bezoekers, die in een mistig Utrecht via Youri Regeer al na een kwartier op voorsprong waren gekomen. De 0-2 viel pas in de absolute slotfase, na een gigantische blunder van Kevin Gadellaa. De achttienjarige doelman ging aan de wandel, verloor de controle over de bal en zag Christian Rasmussen vervolgens profiteren. Door de zege klimmen de Amsterdammers naar plek vier, voorbij ADO Den Haag, dat dit weekend niet in actie kwam. 

Zie ook: Ai! Geweldige blunder Gadellaa bezorgt Jong Ajax laatste zetje

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen