Eredivisiespelers maken Afrika Cup-debuut bij zege Gabon

10 januari 2022, 22:14

Een weinig enerverende speeldag op de Afrika Cup werd maandagavond in die stijl afgesloten. In navolging van Senegal, Marokko en Guinee boekte ook Gabon een nipte 0-1 zege op Comoren. Het duel was vanuit Nederlands perspectief vooral interessant vanwege de twee Eredivisie-spelers die hun debuut maakten op een eindtoernooi.

Het ging om Saïd Bakari (RKC Waalwijk) en David Sambissa (SC Cambuur). Eerstgenoemde is al sinds 2019 vaste kracht in het elftal van Comoren, maar speelde nu dus ook voor het eerst op een eindtoernooi. De 27-jarige vleugelverdediger begon in de basis en stond negentig minuten op het veld.

David Sambissa, die pas drie interlands speelde voor Gabon, begon op de bank, maar kwam tien minuten voor tijd binnen de lijnen. Op dat moment was de eindstand al lang bepaald. Aaron Boupendza knalde de bal na een kwartier namelijk al fraai de touwen in, waarmee hij zijn ploeg naar de zege schoot.

Het was een verder weinig spectaculaire wedstrijd, zoals dat eerder op de dag in dezelfde poule ook al gold voor het op voorhand aantrekkelijkere affiche Marokko - Ghana. Ook dat duel eindigde in 1-0, waardoor Marokko en Gabon nu dus samen aan de leiding gaan in groep C. 

Lees ook: Aboukhlal wint met Marokko in teleurstellend openingsduel

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen