Barça kan Torres inschrijven na bijzondere deal met Umtiti

Barça kan Torres inschrijven na bijzondere deal met Umtiti

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

10 januari 2022 – FC Barcelona is er eindelijk in geslaagd om Ferran Torres in te schrijven voor de Spaanse competitie. De Catalanen hebben de problemen in de salarishuishouding opgelost door Samuel Umtiti een nieuw contract te laten tekenen. De 28-jarige Franse centrumverdediger ligt nu tot de zomer van 2026 vast in Camp Nou.

Barcelona laat via de officiële kanalen weten dat Umtiti akkoord is gegaan met een flinke salarisverlaging. Het loon dat hij de komende anderhalf jaar zou gaan opstrijken, wordt over de nieuwe contractuur uitgesmeerd. 'Deze contractverlenging brengt geen grotere financiële verplichtingen met zich mee voor FC Barcelona met betrekking tot de speler', laat de club weten.

Barça is Umtiti dankbaar voor zijn bereidheid om de club uit de brand te helpen. Was de verdediger niet akkoord gegaan met de nieuwe contractconstructie, dan had Barcelona waarschijnlijk één of meerdere spelers moeten verhuren/verkopen om Torres in te kunnen schrijven voor de competitie. Umtiti was een van de spelers die op de nominatie stond om te worden verkocht.

Dat Umtiti zijn contract in Barcelona heeft verlengd, mag opmerkelijk worden genoemd. De verdediger komt nauwelijks meer aan spelen en leeft in onmin met de supporters, die hem liever vandaag dan morgen zien vertrekken. Umtiti kwam dit seizoen slechts eenmaal in actie: een maand geleden tegen Osasuna, toen hij plots basisspeler was.

Reacties

gerelateerd