'Ajax komt in zoektocht naar vervanger André Onana uit in Madrid'

10 januari 2022, 10:14

Ajax is in de zoektocht naar een vervanger voor André Onana uitgekomen bij Andriy Lunin, zo claimt Defensa Central. De Amsterdammers lijken kansrijk, daar Real Madrid de 22-jarige doelman uit Oekraïne graag in de Johan Cruijff ArenA willen onderbrengen. Het zou gaan om een huurperiode; de Madrilenen zijn namelijk niet bereid de talentvolle keeper te verkopen.

Ajax neemt na dit seizoen afscheid van Onana, die zijn loopbaan voorzet bij Internazionale. Mogelijk komt er dan ook een einde aan de samenwerking met Maarten Stekelenburg. De doelman begint een jaartje ouder te worden, kampt met een zware blessure en beschikt bovendien over een aflopend contract. Dat zou betekenen dat er ruimte komt voor de komst van één of twee extra keepers.

Mogelijk wordt die ruimte gevuld door Lunin, die als groot keeperstalent wordt beschouwd. De doelman uit Oekraïne brak door bij Dnipro Dnipropetrovsk en kwam via Zorya Luhansk in 2018 terecht bij Real Madrid. Daar wordt hij op de achtergrond klaargestoomd voor het grote werk. Lunin werd tot nu toe driemaal verhuurd door de Spaanse grootmacht: aan Leganés, Real Valladolid en Real Oviedo.

Bij Real Madrid heeft Lunin door de aanwezigheid van Thibaut Courtois nog geen serieuze kans in het eerste elftal gekregen. Carlo Ancelotti is desalniettemin zeer te spreken over de doelman uit Oekraïne. Omdat de kans klein is dat de situatie van Lunin in de Spaanse hoofdstad op korte termijn verandert, mag hij volgend seizoen zijn heil tijdelijk elders zoeken.

Lunin heeft naar verluidt wel oren naar een overstap naar Ajax. De keeper weet dat hij in Amsterdam (mogelijk) de kans krijgt om in de Champions League te spelen. Erik ten Hag zou zeer gecharmeerd zijn van Lunin en de leiding van Ajax hebben gevraagd om werk te maken van de komst van de doelman.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen