Kritiek op 'rechtsbuiten' Wijnaldum: "Heeft te maken met vorm"

10 januari 2022, 09:30   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Dat de transfer van Georginio Wijnaldum naar Paris Saint-Germain nog geen doorslaand succes is, was al even bekend. De Oranje-international kan nog geen potten breken bij de Ligue 1-koploper. Ook na afloop van het duel tegen Olympique Lyon (1-1) kreeg de voormalig speler van Feyenoord en PSV kritiek te verwerken.

Trainer Mauricio Pochettino liet Wijnaldum vanaf de rechtsbuitenpositie spelen, geen plek waar de Nederlander gebruikelijk speelt. "Ik denk niet dat zijn prestaties vandaag met zijn positie op het veld te maken heeft", reageerde Pochettino op de persconferentie. "Het heeft eerder te maken met vorm. Maar hij heeft enorm veel ervaring opgedaan in het voetbal en kan zich aanpassen aan verschillende posities. Daarom heb ik hem daar ook opgesteld." De Franse kranten hadden minder begrip voor de transfervrij van Liverpool overgekomen middenvelder. Het medium Le Parisien bestempelt het onopvallende optreden van Wijnaldum tegen de manschappen van Peter Bosz als 'bijzonder matig'.

Paris Fans – een toonaangevende supporterssite van de kapitaalkrachtige topclub - trakteert Wijnaldum op een 3. 'Weinig van gezien, al moet zijn rol als rechtsbuiten niet worden vergeten. Dit is absoluut niet zijn positie.' So Foot komt met een wel heel bijzondere 'grap' op de proppen. Bij de beoordeling van Wijnaldum is een afbeelding zichtbaar, waarbij iemand de zelftest van de Nederlander manipuleert, waardoor het lijkt alsof hij positief is. Ondanks dat de club uit Parijs opnieuw punten verspeelt, stevent de ploeg wel opnieuw af op de Franse landstitel. Het verschil met nummer twee OGC Nice – de club waar Calvin Stengs, Pablo Rosario en Justin Kluivert onder contract staan – is elf punten.

Lees ook: 'PSG open voor verhuur Wijnaldum: verrassende optie'

Wijnaldum werd deze transferperiode aan een huurtransfer gelinkt. Onder andere Arsenal zou interesse hebben, ook een terugkeer naar Newcastle United – waar Wijnaldum in het seizoen 2015/16 al speelde – zou een mogelijkheid zijn. Zelf zou 'Gini' wel oren hebben naar een terugkeer naar de Premier League, maar het lijkt nog maar de vraag of het van een vertrek uit Parijs komt.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen