Bijna 1,5 ton opgehaald voor familie Christian Gyan

10 januari 2022, 07:58

De inzamelingsactie voor de nabestaanden van Christian Gyan heeft een prachtig bedrag opgeleverd. In iets meer dan een week tijd werd bijna anderhalve ton opgehaald voor de familie van de voormalig speler van Feyenoord.

Gyan overleed vlak voor de jaarwisseling op 43-jarige leeftijd aan de gevolgen van kanker. Daarop besloot Feyenoord in samenwerking met supportersvereniging FSV De Feijenoorder een donatiecampagne te starten. 'Het bedrag dat wordt opgehaald komt ten goede aan de uitvaartkosten en de zorg voor het gezin dat Gyan achterlaat', zo klonk het.

De actie kreeg veel aandacht en werd een groot succes. Al snel werd de grens van 100.000 euro gepasseerd. "Veel mensen doneren 15 tot 20 euro, maar sommigen ook honderden euro's. Ook supporters van bijvoorbeeld FC Groningen en zelfs van Ajax hebben bijdrages gedaan. Echt hartverwarmend", reageerde een verbaasde Lennard Montizaan van de supportersvereniging tegenover RTV Rijnmond.

Inmiddels is de inzamelingsactie beëindigd, met een fraaie eindstand. Volgens 1908 is er 147.307,90 euro - een kleine anderhalve ton - opgehaald voor de familie van Gyan.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen