Pochettino: "Het was een fout om niet met Simons te starten"

Pochettino: "Het was een fout om niet met Simons te starten"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

10 januari 2022 – Mauricio Pochettino heeft Xavi Simons na afloop van de wedstrijd tussen Olympique Lyon en Paris Saint-Germain (1-1) een groot compliment gegeven. De achttienjarige middenvelder kreeg zondagavond in de Franse topper twintig minuten speeltijd. Het was voor Simons de eerste keer dit seizoen dat hij in actie kwam in de Ligue 1.

In de kwart wedstrijd die hij speelde, maakte Simons een uitstekende indruk. Met de voormalig jeugdspeler van FC Barcelona en Édouard Michut (18) binnen de lijnen ging het zelfs beter lopen bij PSG. "Het was een fout om met andere spelers te starten", gaf Pochettino na afloop toe tegenover Franse media. "Toen ze eenmaal op het veld stonden, was er meer beweging en agressie in het elftal."

Ook Marco Verratti zag Simons en Michut een positieve bijdrage leveren. "Het is leuk om deze jongens te zien spelen. Ze verdienden hun kans. Mentaal zijn ze er klaar voor. Ze kwamen binnen de lijnen en deden het goed. Édouard verzorgde de assist (op de 1-1 van Thilo Kehrer, red.) en Simons was overal op het veld te vinden. Ik ben erg blij voor zij", aldus de Italiaanse middenvelder.

Simons hoopt dat zijn invalbeurt tegen Lyon opmaat naar meer is. De jonge Nederlandse middenvelder is de afgelopen maanden vanwege zijn gebrek aan speeltijd in het eerste elftal in verband gebracht met een vertrek bij Paris Saint-Germain. Het contract van Simons in het Parc des Princes loopt komende zomer af.

Reacties

gerelateerd