Situatie bij Excelsior zeer extreem: "Ben er wel van geschrokken"

9 januari 2022, 23:53

De topper tussen Excelsior en ADO Den Haag kon zondag geen doorgang vinden, gezien de thuisploeg kampte met een flinke coronagolf. Directeur Daan Bovenberg liet bij ESPN weten behoorlijk van de situatie te zijn geschrokken. Van de KNVB moet een team gewoon in actie komen als het twaalf veldspelers heeft en één keeper, maar aan beide voorwaarden kon Excelsior niet voldoen.

Zondagochtend werd pas bekend dat de wedstrijd niet door kon gaan. "Er komt een hoop kijken bij een afgelasting van een wedstrijd, daar kun je je nog over verbazen. Ik heb een hoop aan de telefoon gezeten en een hoop geregeld. Helaas een vervelende beslissing, niet alleen voor ons, maar voor de hele competitie. Het is een situatie waar we liever niet in hadden gezeten. Ik ben er wel van geschrokken"

De besmettingen bij Excelsior kwamen in verschillende fases. "Vanaf donderdag zijn er bij ons positieve testen ontstaan en de afgelopen twee, drie dagen is dat echt explosief gestegen. Dan praat ik echt over het meer dan verdrievoudigen van het aantal positieve tests. We zagen het al aankomen, want we hadden nog wat hertests staan van zaterdagavond en zondag werden zij ook nog positief getest."

"Een vrij extreme situatie. Bij twaalf spelers en één keeper kan er toch gewoon gespeeld worden, maar aan beide vereisten hebben wij niet kunnen voldoen. Als het gaat over vaccinaties moet ik een beetje oppassen. Niet iedereen is geboosterd en niet iedereen is gevaccineerd, maar het overgrote deel wel. Ook daarvoor geldt dat je nog positief kunt testen. We testen nog steeds elke dag, maar toch kun je het niet buiten de deur houden. "

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen