Weghorst begint 2022 dramatisch en ziet degradatiezone naderen

9 januari 2022, 19:25

De tweede seizoenshelft in de Bundesliga is waardeloos begonnen voor VfL Wolfsburg. De club van Wout Weghorst en Micky van de Ven verloor zondagavond met 1-0 op bezoek bij directe concurrent VfL Bochum. Inmiddels het moet kwakkelende Wolfsburg strijden tegen degradatie.

Met Weghorst in de basis en Van de Ven negentig minuten op de bank besloot trainer Florian Kohfeldt te beginnen aan de tweede seizoenshelft. De oefenmeester moest na het ontslag van Mark van Bommel voor de ommekeer zorgen, maar slaagt daar vooralsnog allerminst in. Het lijkt inmiddels van kwaad tot erger te gaan voor de landskampioen van seizoen 2008/09.

In de eerste helft was er nog niks aan de hand voor Wolfsburg, dat met een 0-0 tussenstand aan de thee ging in Bochum. Na de rust ging het vervolgens echter helemaal mis voor de manschappen van Kohfeldt. Milos Pantovic hielp Bochum, waar ex-PSV'er Jürgen Locadia op de bank bleef, in de 65e minuut aan het enige doelpunt van de wedstrijd en dus drie broodnodige punten.

Bochum klimt naar de elfde plek en hoeft even niet meer naar beneden te kijken. Dat geldt zeker wel voor Wolfsburg, dat na achttien speelrondes de nummer veertien van de Bundesliga is. Het zal Weghorst en zijn ploeggenoten een slecht gevoel geven dat het verschil met de degradatiezone slechts twee punten is. Volgende week komt Hertha BSC op zoek in Wolfsburg.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen