Venema kroont zich direct tot held in KKD-clash tegen Graafschap

9 januari 2022, 18:40

Op voorhand was dit misschien wel een van de toppers in de Keuken Kampioen Divisie dit jaar, maar het duel tussen De Graafschap en VVV-Venlo was slechts een wedstrijd tussen een subtopper en een middenmoter. Middenmoter VVV ging uiteindelijk met de zege naar huis (1-2) en dankte daarvoor de nieuwe aanwinst Nick Venema, die zich kroonde tot matchwinner.

Het stroef draaiende VVV-Venlo had dit seizoen behoorlijk wat moeite met het net vinden. In twintig wedstrijden was dat slechts 23 keer gelukt, waardoor de Venlonaren op zoek waren naar een nieuwe spits. De aanvaller Erik Sorga werd van de hand gedaan en Venema kwam op huurbasis over van FC Utrecht. De man uit Austerlitz begon direct in de basis in een systeem met twee spitsen, samen met de talentvolle Aaron Bastiaans.

Hoewel De Graafschap over de hele wedstrijd wel de bovenliggende partij was, was het Bastiaans die de score net voor rust opende op ludieke wijze. Kees de Boer stond namelijk buiten de lijnen, maar verraste Ted van de Pavert in zijn rug en legde de bal klaar voor Bastiaans. Na rust kon Van de Pavert zijn ongelukkige momentje echter goedmaken door de gelijkmaker binnen te koppen bij de tweede paal.

Lees ook: FC Utrecht-talent voor derde keer verhuurd aan club uit KKD

Twintig minuten voor tijd leek het dus uit te draaien op een gelijkspel, maar het werd uiteindelijk nog een droomdebuut van Venema. Een gigantische blunder van Jasper van Heertum ging eraan vooraf. De verdediger miste de bal volledig, waardoor Venema een vrije doortocht had en de 1-2 binnenschoot. Met die belangrijke treffer klimt VVV naar de nog altijd teleurstellende tiende plaats. De Graafschap maakt een pas op de plaats en staat nu zesde.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen