Lammers gekraakt in Duitsland: 'Je speelt met een man minder'

Lammers gekraakt in Duitsland: 'Je speelt met een man minder'

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

9 januari 2022 – De combinatie tussen Sam Lammers en het buitenland is tot nu toe nog geen gelukkige geweest. De Nederlander wordt dit seizoen door Atalanta verhuurd aan Eintracht Frankfurt, maar kan daar vooralsnog geen potten breken. Zaterdag kreeg hij met een invalbeurt de kans tegen Borussia Dortmund, maar de Duitse pers was niet te spreken over zijn prestatie.

'Joker Sam Lammers blijft een probleem, zeker als het om zijn inzet gaat', opent het Duitse medium Kicker. 'Zijn concurrent Borré speelde een geweldige wedstrijd en Lammers is daar nog ver van verwijderd. Zoals wel vaker nam de Nederlander nauwelijks deel aan het spel en leek hij niets te doen bij de 2-2. Nadat Lammers in de ploeg kwam, speel je eigenlijk met een man minder.'

Niet alleen de inzet van Lammers wordt bekritiseerd, maar ook zijn vermogen om druk te geven aan de tegenstander. 'Het is hem niet één keer gelukt om de opbouw van Dortmund te verstoren. Hij beschikt voor het doel zeker over afwerkingskwaliteiten, maar zonder inzet is hij gewoon niet goed genoeg voor de Bundesliga.'

Lees ook: Van Bommel, Weghorst en Lammers balen allemaal van remise

Na zijn vertrek bij PSV is Lammers überhaupt nog niet erg gelukkig geweest in het buitenland. Bij Atalanta Bergamo kon hij vorig seizoen maar amper imponeren en ook in Duitsland lijkt zijn avontuur uit te lopen op een deceptie. In het verleden zette Lammers wel een goed seizoen neer bij sc Heerenveen, waarvoor hij negentien keer scoorde in 35 wedstrijden, maar bij PSV wist hij nooit echt door te breken als eerste spits. 

Reacties

gerelateerd