AZ-smaakmaker Gudmundsson richt pijlen op het buitenland

9 januari 2022, 15:59

AZ zal na dit seizoen normaliter geen beroep meer kunnen doen op aanvaller Albert Gudmundsson (24). De IJslander heeft een aflopende verbintenis in Alkmaar en wil die niet verlengen. De kans is groot dat de voormalig PSV'er kiest voor een stap naar het buitenland.

Dat schrijft het Noordhollands Dagblad althans, op basis van een interview met AZ-directeur Max Huiberts. Hij zou hebben aangegeven dat Gudmundsson zijn aflopende contract niet wil verlengen en zijn pijlen richt op een transfer naar het buitenland. Met een aflopend contract op zak, kan hij AZ in de komende zomer transfervrij verlaten en ontvangt de club geen transfersom voor hem.

Toch is er niet alleen slecht nieuws wat betreft de aflopende contracten. Talenten Mo Taabouni en Yusuf Barasi hebben eveneens een aflopende verbintenis, maar zij gaan volgens Huiberts wél verlengen. Vooral voor Barasi is vanuit het buitenland ook belangstelling – onder meer Galasaray zou hem willen hebben, maar Huiberts heeft goede hoop dat het talent gewoon in dienst van AZ blijft.

Lees ookVan Beukema tot Barasi: de dode hoek van Pascal Jansen bij AZ

Datzelfde zou ook gelden voor Taabouni, wiens contract ook in de zomer afloopt. Over Jeremy Helmer en Thijs Oosting, die eveneens transfervrij zijn na dit seizoen, wordt niet gesproken. Wel is AZ in principe niet van plan om nog spelers te verhuren in deze winterstop: vanwege de vele coronabesmettingen, wil het alle posities royaal bezet houden. Kenzo Goudmijn werd nog wel verhuurd aan Excelsior, nadat diens eerste seizoenshelft met Sparta Rotterdam teleurstellend verliep.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen