"Dest heeft geen ambitie om te vertrekken bij FC Barcelona"

9 januari 2022, 13:04

De kans is bijzonder klein dat Sergino Dest (21) deze transferwindow vertrekt bij FC Barcelona. Hoewel de Amerikaanse back met Dani Alves een serieuze concurrent gekregen heeft en de Catalanen financieel enkele spelers moeten verkopen, wil de oud-Ajacied niet vertrekken in januari.

Michael Reschke, voormalig technisch directeur van Bayern München en momenteel verbonden aan zaakwaarnemersbureau Stellar, gaf in het verleden advies aan Dest. De Amerikaanse back sprak in het verleden namelijk met Der Rekordmeister. Op basis van de gesprekken van destijds en de huidige ontwikkelingen in München, verwacht Reschke in elk geval geen overgang naar Duitsland.

"Dest heeft momenteel geen ambities om te veranderen van club. Ik ben dan ook sceptisch dat er in deze winter of zomer een transfer naar München komt", verwacht Reschke tegenover BILD over een mogelijke overstap van Dest. De back kwam in 2020 over van Ajax, maar maakt nog geen grootse indruk in dienst van FC Barcelona.

Coach Xavi koos in het verleden ook voor andere spelers als rechtsback, maar nu Alves – die ondanks zijn 38 jaar een ontzettend fitte indruk maakt – ook nog eens is teruggekeerd, wordt het perspectief niet groter voor Dest. Omdat hij een flinke transferwaarde vertegenwoordigt, werd hij gelinkt aan dus Bayern München en onder meer Chelsea. Maar wat Reschke betreft, is een transfer dus niet aanstaande.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen