Luuk de Jong maakt indruk in Spanje: 'Is Morata nog wel nodig?'

9 januari 2022, 08:42

Hij werd weliswaar niet voor de tweede week op rij de matchwinner, maar Luuk de Jong maakte zaterdagavond opnieuw indruk in het shirt van FC Barcelona. Spaanse media zijn dan ook lovend over het optreden van de Nederlandse aanvaller tegen Granada.

De Jong had tegen Granada net als in de vorige speelronde een basisplaats bij Barcelona. Een week geleden greep de voormalig aanvoerder van PSV een heldenrol door tegen Real Mallorca het enige doelpunt van de wedstrijd te maken. Even leek het erop dat hij dat kunstje zaterdag zou herhalen, maar de late gelijkmaker van de thuisploeg gooide roet in het eten.

Toch wordt De Jong weer bewierookt in Spanje. 'Hij rechtvaardigde zijn basisplaats met weer een onbetaalbaar doelpunt. Hij was gisteren de enige speler van Barcelona die gevaar stichtte. Nu is hij niet langer de slechterik en velen vragen zich af of het nog wel nodig is om Morata vast te leggen', schrijft Mundo Deportivo.

Ook Marca zag De Jong excelleren. 'Xavi lijkt te beseffen dat hij niet zonder Luuk de Jong kan. Althans, niet zolang de meeste aanvallers uit de roulatie zijn. Het ziet er niet altijd even fraai uit bij de Nederlander, maar het valt niet te ontkennen dat hij een echte targetman is. Precies wat Barcelona nu nodig heeft. In het uur dat hij op het veld stond, was hij de scherpste speler van Barcelona.'

De Jong werd kortgeleden nog weggehoond, maar Sport kan niets anders dan concluderen dat de Oranje-international nooit moet worden afgeschreven. 'Ondanks dat het Zwaard van Damocles boven hem hangt, voelt hij zich niet onder druk gezet. Hij was de absolute hoofdrolspeler met een afgekeurd doelpunt, een onwaarschijnlijke volley, een geclaimde penalty en in minuut 57 een fantastische kopbal. Hij wilde zich laten gelden en heeft dat ook gedaan.'

Lees ook: Xavi looft teleurgestelde De Jong

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen