Ziyech scoort voor Chelsea tijdens makkelijke zege in FA Cup

8 januari 2022, 20:39

Chelsea heeft zaterdagavond een makkelijke overwinning geboekt in de FA Cup. Chesterfield werd met 5-1 verslagen, mede door een doelpunt van Hakim Ziyech. De Marokkaanse middenvelder mocht in de basis beginnen en toonde dus zijn klasse door een penalty tegen de touwen te werken na tien minuten spelen in de tweede helft.

Hoewel in de beker soms de gekste dingen gebeuren, durfde Thomas Tuchel het aan om een aantal nieuwelingen het veld in te sturen. Zo mocht de 29-jarige keeper Marcus Bettinelli in de basis beginnen, net als de 17-jarige Lewis Hall. De middenvelder mocht zich laten zien als linkervleugelverdediger. De ploeg heeft daar behoorlijk wat personele problemen door de blessure van Ben Chilwell, die dit seizoen niet meer in actie komt. De Duitse oefenmeester zag zijn kans schoon om een nieuwe speler op die positie neer te zetten.

Al na zes minuten zag Tuchel zijn ploeg op voorsprong komen via Timo Werner. Na twintig minuten was echt alle spanning al uit de wedstrijd: Callum Hudson-Odoi scoorde in de achttiende minuut de tweede treffer, waarna Romelu Lukaku twee minuten later de derde goal van de avond maakte. De tegenstander uit de National League had dan ook geen moment het gevoel dat er een stunt mogelijk was. Nog voor rust werd het 4-0 door een treffer van Andreas Christensen.

In de tweede helft begon het grote wisselen bij Chelsea, waar onder andere Lewis Baker in het veld kwam. De voormalig huurling van Vitesse mocht binnen de lijnen komen toen Hakim Ziyech de vijfde treffer al op het scorebord had gezet vanaf de strafschopstip. Kort daarvoor had de Marokkaan nog een grote kans om zeep geholpen, maar dat maakte hij dus goed met benutte penalty. Chesterfield deed nog wel wat terug via Akwasi Asante in de tachtigste minuut, maar daar bleef het bij. Daardoor bekert Chelsea na een makkelijke avond door.