Luuk de Jong ziet nieuwe heldenrol in slotfase in rook opgaan

8 januari 2022, 20:33

FC Barcelona heeft zaterdagavond punten gemorst in La Liga. De ploeg van trainer Xavi gaf vlak voor tijd een voorsprong weg tegen Granada (1-1). Luuk de Jong was net als een week geleden trefzeker, maar ditmaal was zijn doelpunt slechts één punt waard.

De Jong had net als in de vorige speelronde tegen Real Mallorca (0-1) een basisplaats bij Barcelona. Op het toeristische eiland groeide de Nederlandse aanvaller vorige week uit tot matchwinner door vlak voor rust het enige doelpunt van de wedstrijd te maken. Midweeks was hij er vanwege een schorsing uit zijn Sevilla-periode niet bij tegen Linares (1-2 winst). Frenkie de Jong kwam in de bekerwedstrijd wel in actie, maar raakte geblesseerd. Tegen Granada was de middenvelder er dan ook niet bij. Memphis Depay keerde daarentegen terug in de wedstrijdselectie nadat hij begin december geblesseerd raakte.

De wedstrijd was nog geen tien minuten oud toen De Jong zijn derde doelpunt in dienst van Barcelona leek te maken. De voormalig aanvoerder van PSV kopte onberispelijk raak uit een afgemeten voorzet, maar zag zijn treffer afgekeurd worden omdat Gavi eerder in de aanval nipt buitenspel stond. De Jong trachtte even later met een hakbal - zoals Rafael van der Vaart  in 2003 tegen Feyenoord - op spectaculaire wijze alsnog een geldig doelpunt te maken. Het ontbeerde de spits echter aan precisie in de afwerking. Laat in de eerste helft vroeg De Jong om een strafschop nadat hij een duwtje in de rug kreeg, maar de scheidsrechter ging daar niet in mee.

Zo was het De Jong die voor rust alle aandacht naar zich toetrok. Dat deed hij ook in het kwartier speeltijd dat hij in de tweede helft kreeg. Op aangeven van Dani Alves, die zijn rentree in La Liga maakte, kopte De Jong na 56 minuten voor de tweede keer raak. Ditmaal stak de VAR er geen stokje voor. Kort na het openingsdoelpunt werd De Jong naar de kant gehaald en vervangen door Memphis, die zo voor het eerst sinds 8 december weer in actie kwam voor Barcelona.

Met Memphis binnen de lijnen slaagde Barcelona er niet in de voorsprong te vergroten. In de slotfase werd het zelfs alle hens aan dek voor de bezoekers toen Gavi zijn tweede gele kaart kreeg. Barça mocht zelfs van geluk spreken dat Gérard Pique even later ook niet van het veld werd gestuurd. Met een man minder moesten de Catalanen vlak voor het ingaan van de blessuretijd de gelijkmaker incasseren. Puertas schoot uit een hoekschop de 1-1 binnen en dompelde Barcelona daarmee in rouw.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen