'PSV denkt aan huurtransfer na hoge vraagprijs van Ahmedhodzic'

8 januari 2022, 20:35   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

PSV gaat op zoek naar een vervanger voor André Ramalho, die de komende maanden niet meer in actie komt door een blessure. De vraag is alleen of de Eindhovenaren een speler gaan kopen of kijken naar een huurtransfer tot het einde van dit seizoen.

Anel Ahmedhodzic werd genoemd als mogelijke kandidaat om de definitieve overstap naar het Philips Stadion te maken, maar daarvoor moet technisch directeur John de jong diep in de buidel tasten. Het Eindhovens Dagblad liet al weten dat de mandekker 'vele miljoenen' moest kosten. Fotbollskanalen weet dat Malmö FF maar liefst acht miljoen euro voor de 22-jarige verdediger wil hebben. De voetballer ligt nog een seizoen vast bij de Zweedse landskampioen.

Een behoorlijk bedrag dus, waardoor PSV ook lijkt te kijken naar andere opties. Dat hoeft volgens Rik Elfrink geen definitieve transfer te zijn. De journalist noemt het 'een soort Ricardo Rodriguez-huur', die twee jaar geleden voor een half jaar naar Eindhoven werd gehaald. Het belangrijkste is dat de nieuwkomer er meteen kan staan, aangezien Ramalho een van de sterkhouders was in de huidige selectie die Roger Schmidt tot zijn beschikking heeft. 'Dat is speuren naar een direct inzetbare speler die iets toevoegt op korte en iets langere termijn.'

Danilho Doekhi werd de afgelopen dagen ook veelvuldig aan de koploper van de Eredivisie gelinkt. De verdediger van Vitesse heeft een aflopend contract en zou daarom relatief makkelijk definitief overgenomen kunnen worden, maar hij is op dit moment niet concreet in beeld bij PSV. De Eindhovenaren hebben met Jordan Teze wel een vervanger in de gelederen, maar de club wil nog een speler halen aangezien er veel onzekerheid is door corona. Daarom moet elke positie dubbel bezet zijn, volgens Schmidt.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen