Scherpen tijdens Brighton-debuut meteen toegezongen

8 januari 2022, 19:01

Kjell Scherpen heeft zaterdag zijn langverwachte debuut voor Brighton & Hove Albion gemaakt. De boomlange Nederlandse doelman viel meteen goed in de smaak bij de supporters.

Scherpen maakte vorig jaar zomer de overstap van Ajax naar Brighton. De keeper kwam de afgelopen maanden meerdere malen aan de bak in het beloftenteam, maar speeltijd in het eerste elftal kreeg hij niet. Daar kwam zaterdag verandering in. In het bekerduel met West Bromwich Albion had Scherpen een basisplaats.

Dat leidde niet alleen bij Scherpen, maar ook bij de meegereisde supporters van Brighton tot grote tevredenheid. Zij konden eindelijk het lied dat zij voor Scherpen hadden bedacht ten gehore brengen.

Scherpen moest bij zijn officiële debuut voor Brighton de bal eenmaal uit het net vissen. Vlak na rust had de doelman geen antwoord op een inzet van Callum Robinson. De achterstand werd tien minuten voor tijd weggepoetst door Jakub Moder, waarna Neal Maupay in de verlenging het winnende doelpunt maakte (1-2).

Voor Scherpen is de bekerzege goed nieuws. Mogelijk staat de Nederlandse doelman in de volgende ronde opnieuw onder de Brighton-lat. Het is nog niet bekend tegen wie The Seagulls het dan opnemen.