Okoye grapt na 'eis' van Fraser: "Misschien vlieg ik heen en weer"

8 januari 2022, 17:54   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Maduka Okoye is de komende weken weg bij Sparta Rotterdam om deel te nemen aan de Afrika Cup. Waar de doelman hoopt dat hij de finale haalt, zal zijn club hopen dat hij zo snel mogelijk terug is. De keeper is een van de sterkhouders bij de nummer zeventien van de Eredivisie.

De Nigeriaan is trots dat hij zich mag laten zien op het continentale toernooi. "Ja, als ik dan als kleine jongen wedstrijden keek, zag ik mezelf daar al staan. Dat dat uiteindelijk echt uit gaat gekomen, is heel speciaal. Mijn droom komt uit, ik kan niet wachten", aldus Okoye, die het in het eerste duel van de groepsfase opneemt tegen het Egypte van Mohamed Salah. "Hij hoort zonder meer bij de beste drie spelers van de wereld. Iedereen in Nigeria heeft het over hem en de wedstrijd tegen Egypte."

De andere tegenstanders in de groepsfase zijn Soedan en Guinee-Bissau, absoluut geen hoogvliegers. Het betekent dat de weg naar de achtste finale openligt. Daar zal in Rotterdam niet iedereen blij mee zijn. Henk Fraser liet al weten dat hij hoopte dat de doelman voor de finale terug moest komen. "Maar ik weet dat hij het me ook wel gunt", zegt Okoye bij RTV Rijnmond. Hij weet dat de finale van het toernooi op 6 februari is. Op die dag is ook de Rotterdamse derby gepland tegen Feyenoord.

"Ik had me graag in tweeën willen delen. Misschien vlieg ik wel heen en weer, zodat ik beide wedstrijden kan spelen, haha", grapt de keeper. "Nee, het is wat het is. Het doel is om goud te pakken met Nigeria, dus in dat geval zal ik nog wel even wegblijven. Mensen moeten snappen hoe bijzonder de Afrika Cup is. Het toernooi wordt onderschat en verdient meer respect. Ik zou altijd gaan als ik de kans zou krijgen."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen