AS Roma pikt gewenste Karsdorp-concurrent op bij Arsenal

8 januari 2022, 16:39

José Mourinho heeft zijn gewenste versterking voor de selectie van AS Roma binnen. De 24-jarige Ainsley Maitland-Niles wordt de rest van het seizoen gehuurd van Arsenal. In de Italiaanse hoofdstad wordt hij een directe concurrent van Nederlander Rick Karsdorp.

Mourinho gaf al eerder te kennen dat een back-up achter Karsdorp een prioriteit was tijdens deze transferwindow. De oud-Feyenoorder miste dit seizoen slechts één wedstrijd in de Serie A, toen hij geschorst was voor Inter-thuis. De trainer merkte tijdens dat duel dat een extra optie op zijn positie een vereiste was. 

Met die wedstrijd in het achterhoofd is het niet toevallig dat Maitland-Niles vandaag (zaterdag) is gepresenteerd. Karsdorp pakte namelijk rood in het duel tegen AC Milan en is daarom geschorst voor de kraker tegen Juventus van zondagavond. De Engelsman kan mogelijk dus direct zijn basisdebuut gaan maken.

Maitland-Niles brak door vanuit de jeugdopleiding van Arsenal. Naast zijn eerder uitleenbeurten bij Ipswich Town en West Bromwich Albion speelde hij ook 132 officiële wedstrijden in de hoofdmacht van The Gunners. Dit seizoen kwam hij echter slechts in acht van de zeventien duels in actie, waarvan maar twee keer als basisspeler. Daarom lijkt een verhuur ook voor hemzelf een goede optie. 

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen