AZ-directeur Eenhoorn mist supporters nu meer dan vorig seizoen

8 januari 2022, 16:33

De eerste seizoenshelft begon hoopgevend met supporters op de tribune, maar inmiddels zijn de stadions alweer maanden dicht. Het is de vraag hoe lang het nog gaat duren, aangezien de besmettingscijfers dagelijks blijven stijgen. Robert Eenhoorn vindt de lege stadions op dit moment erger dan tijdens de eerste periode.

"De eerste keer dat er zonder publiek gespeeld werd, heerste het gevoel: gelukkig kunnen we in ieder geval nog blijven voetballen, terwijl heel veel branches volledig stil lagen. Vervolgens kom je weer met fans te spelen en dan merk je hoeveel je dat gemist hebt", begint de directeur voor de camera van AZ TV. "Uiteindelijk doe je het allemaal voor het publiek, de supporters. Ik moet zeggen dat deze keer me dan ook wel wat zwaarder is gevallen, aangezien je alweer gewend was aan voetballen met publiek. Als je dan weer terug moet naar wedstrijden zonder publiek, dan is dat best zwaar."

Met lege tribunes werd de weg omhoog ingezet door de Alkmaarders, na een moeizame start. De ploeg van Pascal Jansen had tijd nodig om zich weer op te richten na het vertrek van diverse sterkhouders. Inmiddels staat AZ vijfde, met zeven punten achterstand op Feyenoord, de nummer drie van de competitie. Eenhoorn stelt dat het doel wel weer is om serieus aan te haken bij de traditionele top-drie.

"AZ is een ambitieuze club. Wij proberen de strijd aan te gaan met de clubs die wellicht iets meer mogelijkheden hebben dan wij, maar in het recente verleden hebben we laten zien dat we ons er nog steeds tussen kunnen spelen. Dat doel zal niet veranderen, maar andere clubs zitten natuurlijk ook niet stil. Daarom zullen we hard moeten blijven werken en bereid moeten zijn om vooraan te staan met vernieuwingen. Wij moeten het op onze manier doen", besluit de beleidsbepaler.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen