'Laporta verzekerde: Haaland komt naar FC Barcelona'

8 januari 2022, 09:11   Bijgewerkt: 8 januari 2022, 09:33

Het heeft er alle schijn van dat Erling Haaland volgend seizoen het shirt van FC Barcelona zal dragen. Daarvan is Joan Laporta althans zeker. De president van de Catalaanse club zou in 'zijn privékringen' al hebben verteld dat de Noorse topspits gegarandeerd naar zijn club zal komen. 

Dat schreef althans het Catalaanse TV3. Laporta's zelfverzekerdheid is opmerkelijk gezien de financiële situatie van Barcelona en de concurrentie op de markt. Haaland is inmiddels aan vrijwel iedere Europese topclub al eens gelinkt. Zo goed als zeker is in ieder geval dat de Noor komende zomer vertrekt bij Borussia Dortmund. Volgens een clausule in zijn contract is hij dan voor 'slechts' 75 miljoen euro op te pikken, al berekende L'Équipe al dat het vastleggen van de spits aanzienlijk meer zal kosten.

Lees ook: Haaland kopen? Meer dan 300 miljoen euro

Ondanks dat alles lijkt het er volgens de berichtgeving op dat Barça daadwerkelijk kans maakt. Laporta is namelijk niet de eerste die beweert dat de opvallende transfer aanstaande is. Zo meldde het Spaanse Mundo Deportivo eerder deze week al dat FC Barcelona een akkoord zou hebben bereikt met Mino Raiola, de zaakwaarnemer van de begeerde spits. Daarmee zou Haaland inderdaad naar Barcelona verhuizen, mits de club het voor elkaar krijgt om voor die tijd de financiën op orde te hebben. Laporta lijkt daar dus echter genoeg vertrouwen in te hebben.

Lees ook: Mundo Deportivo pakt uit: Haaland naar Barça

Barcelona roert zich ondanks de financiële situatie ook deze winter al op de transfermarkt. Zo werd Ferran Torres voor liefst 55 miljoen euro aangetrokken, iets waar Valencia-trainer Pepe Bordalás zich onlangs nog boos over maakte. "Barcelona heeft een schuld van 300 miljoen euro. Nu hebben ze Torres gehaald voor 55 miljoen en wil de president zelfs Haaland halen. Waar is de Fair Play?"

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen