Aangeboden door

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Van Dijk over missen EK: "De buitenwereld zet je onder druk"

Van Dijk over missen EK: "De buitenwereld zet je onder druk"

Claim een freebet van €50,00 bij Jacks.nl
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

8 januari 2022 – Virgil van Dijk was de grote afwezige tijdens het EK van afgelopen zomer. Door een ernstige knieblessure was de aanvoerder bijna een jaar uit de roulatie. In een uitgebreid gesprek met De Telegraaf blikte hij terug op die periode en op het misgelopen EK. 

Tussen midden oktober 2020 en eind juli 2021 door zijn zware kruisbandblessure geen enkele wedstrijd. "Het dieptepunt van die periode was de tijd na de operatie, waarin ik niks kon", herinnerde Van Dijk zich. "Je zit met je been aan zo'n apparaat dat je knie laat buigen en strekken, je hebt pijn en je kunt niet lopen. Je kunt letterlijk helemaal niets. Daarna zijn we gelijk naar Dubai gegaan en dat is met mijn gezin erbij zowaar een heel fijne tijd geworden."

Tijdens zijn revalidatie merkte Van Dijk dat hij zo veel mogelijk de controle wilde houden. "Ik ben sowieso iemand die altijd alles wil weten. Dus ik sprak met chirurgen, met fysio's, met spelers die het eerder hadden meegemaakt. Ik wilde van hen weten hoe het tijdens hun revalidatie ging en wanneer ze niks meer in hun knie voelden of met terugslag te maken hadden. Ik wil altijd erg in controle zijn." Ook de druk van buitenaf speelde daarbij een rol. "De buitenwereld zet je onder druk en daardoor doe je dat zelf ook. Ik kwam er op een zeker moment achter dat elke revalidatie anders is en dat je helemaal niet zelf kunt bepalen hoe snel je terugkeert."

Uiteindelijk moest hij dan ook besluiten definitief een streep door het EK te zetten. "Ik heb toen met de chirurg en mijn vrouw om de tafel gezeten. Mijn focus moest de voorbereiding op het nieuwe seizoen met Liverpool zijn. Elke kleine terugslag zou me immers verder verwijderen van het EK. Het was het beste om de knoop door te hakken." Niet alleen voor Van Dijk zelf was dat een gemis, ook de ploeg zelf had de aanvoerder er graag bij gehad. "Ik heb erover nagedacht om tijdens het EK bij de groep te zijn, maar dat voelde voor mij niet echt fijn. Ik zou heus geen stoorzender zijn, maar je komt dan in een rol terecht die je niet natuurlijk aanvoelt. Verder revalideren en de focus op mijn rentree bij Liverpool was belangrijker."

Jacks stunt met waanzinnige actie: scoren we tegen de Fransen? Dan win je €100,00 met slechts €1,00 inzet!

Scoort Nederland tegen Frankrijk, dan win je aanstaande vrijdag vijftig tot honderd euro.

Lees meer ...

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

CLAIM 5 KEER EEN
FREEBET VAN €10,00! Meld je aan

Reacties

gerelateerd