Bayern heeft nieuwe angstgegner en jongste debutant, zege City

7 januari 2022, 22:48

Bayern München heeft er een nieuwe angstgegner bij: Borussia Mönchengladbach. Nadat die ploeg in de DFB-Pokal eerder met 5-0 (!) te sterk was voor Der Rekordmeister, ging het vrijdagavond in eigen huis opnieuw onderuit tegen de ploeg van Adi Hütter: 1-2. Daar kon de piepjonge invaller Paul Wanner niets meer aan veranderen.

Dat de aanvaller van zestienjaar en vijftien dagen (!), de jongste speler ooit in een officiële wedstrijd van Bayern München en de op één jongste in de Bundesliga, een kwartier voor tijd in de ploeg kwam, had alles te maken met de enorme waslijst aan afwezigen. In totaal waren er mede vanwege corona zestien spelers niet van de partij, onder wie Kingsley Coman, Alphonso Davies, Leroy Sané en Manuel Neuer.

Robert Lewandowski was er wel gewoon bij en deed waar hij in 2021 mee eindigde: namelijk scoren. Binnen vijftien minuten had hij zijn eerste treffer van het nieuwe kalenderjaar alweer gemaakt, maar desondanks ging het nog voor de pauze mis. Florian Neuhuis en Stefan Lainer draaiden de score om. Lewandowski was nog meermaals dichtbij de gelijkmaker, maar raakte zowel paal als lat en vond anders Yann Sommer op zijn weg.

Lees ook: Flinke uitbraak bij Man City: 21 besmettingen

Manchester City wint probleemloos 

Hoewel er bij Manchester City nóg meer spelers ontbraken dan bij Bayern München, had de ploeg van de afwezige Pep Guardiola (ook corona) vrijdagavond in de FA Cup geen moeite met Swindon Town (1-4). Bovendien kwam assistent-coach Rodolfo Borrell tot een opstelling met vrijwel alleen maar internationals, onder wie Nathan Ake. City kwam al snel op voorsprong via Bernando Silva en kreeg bij de treffer van Gabriel Jesus binnen het half uur ook nog hulp van de thuisclub.

Omdat de Braziliaanse spits later in het duel nog een strafschop miste, bleef de teller uiteindelijk slechts op vier doelpunten staan. De mooiste goal van de avond was de vrije trap van Ilkay Gündogan (zie onder). Vlak voor tijd kwam er voor de ploeg op het vierde niveau van Engeland nog wel een aansluitingstreffer, maar het slotakkoord was voor Cole Palmer. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen