'Ajax blijft oriënteren op aanvaller, Tagliafico mag niet meer weg'

'Ajax blijft oriënteren op aanvaller, Tagliafico mag niet meer weg'

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

7 januari 2022 – Ajax hield zich behoudens de komst van Brian Brobbey tot dusver behoorlijk rustig op de winterse transfermarkt, maar de verwachting is zeker dat er nog een vleugelspeler gehaald wordt. Steven Bergwijn staat nog altijd hoog op het lijstje van technisch directeur Marc Overmars, terwijl er ook nog een paar spelers vertrekken. 

In de podcast van De Telegraaf gaat journalist Mike Verweij in op de transferontwikkelingen in Amsterdam. "De allergrootste vraag is of ze gaan doorpakken met Steven Bergwijn. Vanuit het kamp Bergwijn wordt er geen actie ondernomen, want zij stonden al tweemaal eerder in de startblokken om naar Ajax te gaan", vertelt de journalist over eerdere pogingen van de Amsterdammers voor de buitenspeler. In beide gevallen kwam het tussen de clubs (PSV en later Spurs) echter niet tot een akkoord. "Maar als er een akkoord is, is Bergwijn zeer bereid om naar Ajax te komen."

Dat kan echter pas gebeuren, als David Neres wordt verkocht. Shakhtar Donetsk ligt momenteel op 'pole position' en wil zo'n dertien tot vijftien miljoen euro aftikken. Alleen dan kan Bergwijn pas mogelijk naar Ajax komen. Tottenham Hotspur zou mogelijk toch wél bereid zijn om de buitenspeler van de hand te doen, omdat zij ook nog spelers willen halen. De komst van Bergwijn is vooral voorsorteren op het mogelijke vertrek van Antony in de komende zomer. Verder werd nogmaals duidelijk dat Andre Onana na dit seizoen definitief vertrekt naar Internazionale.

Lees ookGoed en slecht nieuws voor Ajax-interesse in Spurs' Bergwijn

Ook Voetbal International-journalist Freek Jansen weet eveneens dat er nog wat kan gebeuren op de vleugels van Erik ten Hag. "Dat Neres vertrekt en er een andere buitenspeler komt. Dat ligt het meest voor de hand", verwacht de journalist over deze transferwindow. Verder weet hij dat aanvaller Danilo mogelijk in de winterstop verkocht wordt. Een verhuurbeurt behoort in elk geval niet tot de mogelijkheden: met een half jaar contract is dat volgens Jansen géén optie.

Tagliafico mag niet meer weg
Verder kwam Verweij nog met een bijzondere onthulling, namelijk dat verdediger Nicolas Tagliafico niet langer mag vertrekken. De Argentijn stond op de nominatie om te vertrekken, maar door de blessure van Lisandro Martinez mag Tagliafico niet langer gaan. Op z'n vroegst pas in de komende zomer wordt er weer gesproken over een uitgaande transfer van de linkspoot. "Ongetwijfeld is dan afgesproken dat hi voor weinig of geen geld mag vertrekken. Want dat die jongen doodongelukkig is, staat ook wel vast."

Reacties

gerelateerd