'Keeperswissel bij FC Utrecht is goed nieuws voor Ajax'

7 januari 2022, 19:22   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

FC Utrecht-trainer René Hake heeft een ingrijpende verandering doorgevoerd in zijn basiselftal: niet Maarten Paes (23), maar Fabian de Keijzer is de nieuwe eerste keeper. De doelverdediger krijgt bij de start van de tweede seizoenshelft de voorkeur boven Paes, die de laatste weken ietwat ongelukkig was.

Dat meldt Voetbal International althans. Daarmee krijgt De Keijzer dus ook de voorkeur boven Eric Oelschlägel (27). Paes was in de eerste seizoenshelft de eerste keuze onder Hake en blonk onder meer tijdens de uitwedstrijd tegen Ajax (0-1 winst in de Johan Cruijff Arena) enorm uit. De laatste weken, waarin de Domstedelingen sowieso beduidend minder presteren, maakte Paes een aantal ketsers en was zijn indruk sowieso een stuk minder stabiel.

Maar de keuze van Hake voor De Keijzer is dan wel weer opmerkelijk, aangezien in de ene wedstrijd dat Paes ontbrak bij FC Utrecht, niet hij, maar Oelschlägel onder de lat stond tegen Go Ahead Eagles. De jonge keeper (21) kan zijn borst in elk geval nat maken, want FC Utrecht vervolgt de tweede seizoenshelft met een thuiswedstrijd tegen nummer twee Ajax.

Lees ook: Geen ontslag Hake

Voor de Amsterdammers is de keeperswissel wellicht een opluchting, aangezien Paes in het heenduel een ongekende sta-in-de-weg was. De Keijzer speelde 51 officiële duels in het beloftenteam van FC Utrecht in de Eerste Divisie, maar wacht nog altijd op zijn debuut in de hoofdmacht. Zeer vermoedelijk zal die dus snel volgen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen