AC Milan smeedde plan om Karsdorp rode kaart aan te smeren

7 januari 2022, 13:14

AS Roma ging donderdag op bezoek bij AC Milan met 3-1 onderuit en moest ook nog eens twee rode kaarten incasseren. Eén daarvan kwam op naam van voormalig Feyenoorder Rick Karsdorp. De rechtsback kreeg in de tweede helft zijn tweede gele kaart en kon zo een kwartier voor het einde al inrukken.

Volgens Milan-speler Rafael Leão was de rode kaart van Karsdorp gepland. Karsdorp kreeg op slag van rust een gele kaart en moest in de tweede helft dus op zijn tellen passen. Dat bleek uiteindelijk te veel gevraagd. De verdediger zette een tackle in, na een achtervolging op Theo Hernández, en werd door de scheidsrechter weggestuurd.

AC Milan-coach Stefano Pioli had de actie van Karsdorp zien aankomen, vertelt Leão. De Portugees viel na ruim een uur in en maakte na de rode kaart van Karsdorp de 3-1 voor Milan. "De trainer vroeg me aan de buitenkant te blijven op de linkerflank. Aan de bal moest ik de één tegen één opzoeken, omdat Karsdorp natuurlijk al een gele kaart had. Hij kent mijn kwaliteiten. In die situaties kan ik het verschil maken."

Lees ook: Boze Mourinho onthult: "Zo blij dat ik AC Milan toen heb afgewezen"

AC Milan is door de zege nog in de reeks voor de eerste Scudetto sinds 2011. De ploeg staat op de tweede plaats, achter stadsgenoot Internazionale. "We hebben nog steeds spelers met veel kwaliteiten. De spelers die er door corona niet waren, misten we zeker. Maar vandaag hebben we laten zien dat we een team zijn en dat iedereen weet hoe ze het verschil kunnen maken. Ik ben heel blij", aldus Leão.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen