FC Utrecht wil geen risico nemen: streep door oefenwedstrijden

7 januari 2022, 11:01

FC Utrecht heeft een streep gezet door de oefenduels tegen Willem II en sc Heerenveen. Vrijdag zouden de Domstedelingen de degens kruizen met de Tilburgers en Friezen als laatste voorbereiding in aanloop naar de tweede seizoenshelft.

Reden voor de annulering is het aangescherpte coronabeleid dat FC Utrecht heeft ingesteld. 'FC Utrecht wil in aanloop naar de herstart van de competitie alle risico's op verdere coronabesmettingen vermijden', valt te lezen op de clubsite. 'In dat kader werd eerder al besloten een trainingskamp in eigen land af te gelasten en de volledige voorbereiding op de tweede seizoenshelft op het FC Utrecht Topsportcentrum af te werken.'

Utrecht is niet de enige Eredivisie-club die deze week oefenwedstrijden zijn oefenwedstrijden zag sneuvelen. Eerder deed Heracles Almelo hetzelfde door de oefenwedstrijden tegen SV Straelen en SC Paderborn te annuleren. Voor Willem II was Utrecht een vervangende tegenstander na een afmelding van SC Cambuur, maar nu kan ook dit oefenduel niet doorgaan. Ook het vriendschappelijke duel tussen NEC en Hamburger SV gaat niet door.

Lees ook: Geen ontslag Hake

FC Utrecht hoopt in de tweede seizoenshelft beter voor de dag te komen dan voor de winterstop. De ploeg van coach René Hake staat na achttien duels op de zevende positie in de Eredivisie. Op zondag 16 januari hervat FC Utrecht de competitie. Dan wacht in Stadion Galgenwaard het altijd beladen duel met Ajax, de ploeg waar eerder dit seizoen in Amsterdam nog verrassend van werd gewonnen.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen