Newcastle United heeft eerste aanwinst van nieuw tijdperk binnen

7 januari 2022, 09:14

Newcastle United heeft de eerste aanwinst van het nieuwe tijdperk binnen. De nummer negentien van de Premier League versterkt de selectie met Kieran Trippier, die overkomt van Atlético Madrid. Trippier tekent op St. James' Park een contract voor twee en een half seizoen.

Dat Newcastle zich zou gaan versterken met Trippier, hing al een tijdje in de lucht. De club telt naar verluidt rond de vijftien miljoen euro neer voor de komst van de 35-voudig Engels international. Daarmee zijn The Magpies, die vorig jaar werden overgenomen door een steenrijk Saoedisch consortium, nog niet klaar op de transfermarkt. Newcastle wil de selectie op meerdere posities versterken om een doemscenario te voorkomen.

De huidige prestaties stroken namelijk niet met de ambities van de club. Waar Newcastle de top van Engeland wil bestormen, moet het eerst maar eens degradatie uit de Premier League zien te voorkomen. In de eerste negentien wedstrijden van het seizoen veroverde de club van trainer Eddie Howe slechts elf punten. Er is nog geen man overboord, want de achterstand op de veilige zeventiende plaats is twee punten.

"Ik ben me ervan bewust wat ons te wachten staat, maar ik weet wat er verwacht wordt in de Premier League. Dit is een geweldige club met zeer getalenteerde spelers. Ik kan niet wachten om te beginnen en kijk ernaar uit om St. James' Park te betreden als speler van Newcastle", aldus Trippier, die in het verleden in Engeland voetbalde bij Barnsley, Burnley en Tottenham Hotspur.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen