Maldini looft gewilde Nederlander: "Hij is een geweldige speler"

6 januari 2022, 23:10   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Sven Botman staat er bijzonder goed op bij AC Milan. De Italiaanse grootmacht wil zich graag versterken en technisch directeur Paolo Maldini ziet de komst van de Nederlander zeker zitten. Lille OSC zal de centrumverdediger echter niet zonder slag of stoot laten vertrekken.

Milan moet door de blessure van Simon Kjaer op zoek naar een vervanger en gaat dus hoe dan ook de transfermarkt op. De naam van Botman is inmiddels ook gevallen in San Siro. "Hij is een geweldige speler, maar heeft een contract tot medio 2025. Botman is niet de enige goed optie, er zijn ook andere centrumverdedigers beschikbaar. Wij gaan zeker de transfermarkt op voor die positie. We moeten kijken of dat kopen of huren wordt", aldus Maldini in gesprek met DAZN.

De complimenten van Maldini, die zelf jarenlang in het hart van defensie stond bij Milan, kon Botman in ieder geval vast in zijn zak steken. Het is ondertussen ook duidelijk dat geïnteresseerde clubs zich met een flinke zak geld kunnen melden bij Lille. Newcastle United deed naar verluidt al een bod van 35 miljoen euro, maar dat werd van tafel geveegd door de regerend landskampioen van Frankrijk. Het is de vraag of de rijke Engelsen nog een bod gaan doen.

De 21-jarige Botman is bezig aan zijn tweede seizoen in de Ligue 1 en maakt een uitstekende indruk. Hij werd landskampioen en pakte ook de Trophée des Champions. In het verleden werd de jeugdinternational al in verband gebracht met Liverpool, Manchester United en Tottenham Hotspur. De linkspoot speelde in Nederland bij Ajax, al speelde hij nooit in de hoofdmacht van de Amsterdammers. Op huurbasis bij sc Heerenveen maakte hij wel minuten in de Eredivisie.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen