De Vrij eist liefst 22 miljoen (!) van zijn voormalig spelersmakelaar

De Vrij eist liefst 22 miljoen (!) van zijn voormalig spelersmakelaar

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

6 januari 2022 – Stefan de Vrij (29) heeft de Amsterdamse spelersmakelaar Sports Entertainment Group (SEG) voor de rechter gesleept. De centrale verdediger eist een bedrag van liefst 22 miljoen euro, die zou ontvreemd tijdens de overgang van SS Lazio naar Internazionale. Via Follow the Money kwam de zaak aan het licht en dat krijgt dus nog een staartje.

De Telegraaf weet op basis van geheime documenten dat de international van het Nederlands elftal SEG voor de rechter heeft gedaagd. Afgelopen zomer zou dat al zijn gebeurd en komende februari komt de zaak al voor. Het bedrijf wordt ervan beschuldigd zichzelf te hebben verrijkt ten koste van De Vrij. Dat het de belangen van meerdere partijen heeft behartigd, wordt men eveneens verweten. 

De voormalig Feyenoorder wil de 7,5 miljoen euro tekengeld dat SEG bedong (zonder het medeweten van De Vrij) terugvorderen en hij komt daar bovenop nog met een forse claim. Hij wil namelijk het geld terug dat het bedrijf krijgt als De Vrij zijn vijfjarige contract uitdient (2,5 miljoen euro). Die bedragen kreeg SEG alleen als De Vrij een verbintenis tekende van in totaal onder de 50 miljoen euro en dat was 'slechts' 37,5 miljoen. Ook dat verschil wil hij nog incasseren, omdat hij dat anders wel had kunnen uitonderhandelen. 

SEG-bestuurder Kees Vos zegt dat de claim van De Vrij lachwekkend is en dat zijn bedrijf slechts een mooie vergoeding kreeg voor de deal. Bovendien zou de centrale verdediger vijf keer zo veel zijn gaan verdienen in Milaan dan hij in Rome deed. "Hij heeft zich door derden laten influisteren dat wij er niks aan mogen verdienen en is dat ook gaan geloven", aldus Vos. Bovendien zou er vlak voor zijn overstap naar Internazionale ook interesse van onder meer FC Barcelona, Zenit Sint Petersburg en Napoli zijn gedeeld. Ook stelt SEG dat De Vrij wel degelijk op de hoogte was dat het bedrijf opereerde voor de Italiaanse topclub. 

Lees ook: Opmerkelijk: De Vrij rond deal gepiepeld door zaakwaarnemers

Zeker is dat de zaak voor de rechter zal komen en dat De Vrij de tegenpartij beschuldigt van onrechtmatig handelen en het schenden van het verbod op het dienen van twee heren. Dat SEG zowel met De Vrij als Internazionale onderhandelde, is tegen de regels van de KNVB en de FIFA. Mede daardoor verbrak De Vrij het contract met SEG, waar hij al sinds zijn zestiende actief was.

Reacties

gerelateerd