Zeer knap: Wiegman kan Klopp aftroeven in fraai FIFA-rijtje

Zeer knap: Wiegman kan Klopp aftroeven in fraai FIFA-rijtje

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

6 januari 2022 – Sarina Wiegman (52) heeft de kans om voor een absoluut record te zorgen. De voorheen bondscoach van de OranjeLeeuwinnen is ook dit jaar genomineerd voor de prijs van beste coach van 2021. In eerdere edities sleepte de coach van momenteel Engeland de prijs al tweemaal in de wacht: driemaal op rij zou een unicum zijn.

Wiegman zou in dat scenario namelijk de eerste coach, man én vrouw, kunnen zijn die 'Best FIFA Football Coach-award' drie keer op haar naam weet te schrijven. Doordat ze vorig seizoen de eretitel won, was ze de eerste vrouw die tweemaal gekozen werd tot de allerbeste. Jill Ellis, Silvia Neid en Reynald Pedros waren de andere vrouwelijke winnaars, maar kregen de prijs slechts eenmaal uitgereikt. 

En bij de mannen wist nog nooit iemand driemaal de eretitel te pakken. Jürgen Klopp (2020 en 2019) heeft als enige man ook twee eindzeges op zijn naam staan, maar is ditmaal niet genomineerd. Pep Guardiola, Roberto Mancini en Thomas Tuchel (die door Klopp vorig jaar opvallend genoeg met miniem verschil werd verslagen) zijn ditmaal de overgebleven kanshebbers en kunnen dus maximaal op twee eretitels komen.

Lees ookWiegman snapt keuze KNVB rond opvolger niet: "Dat vind ik pijnlijk"

Wiegman kan bij het verslaan van Lluís Cortés (FC Barcelona) en Emma Hayes (Chelsea) dus de eerste coach ooit worden die de titel driemaal wint. In 2019 werd de Nederlandse ook nog eens tweede, waarmee ze in totaal viermaal (2017, 2019, 2020 en 2021) op het podium komt te staan. Er wordt gestemd door een jury, samengesteld tusse aanvoeders en coaches. Op 17 januari op het FIFA-gala in Zürich worden de prijzen verdeeld.

Reacties

gerelateerd