De Mos twijfelt: "Of blijft hij steken op het niveau van de subtop?"

6 januari 2022, 15:30

Joey Veerman is gehaald voor de lange termijn. Dat is de verwachting van Rik Elfrink, clubwatcher van PSV. De Eindhovenaren betaalden circa zes miljoen euro voor de middenvelder die het niveau van sc Heerenveen was ontgroeid. De journalist ziet dat het voetballend wel snor zit bij de Volendammer, maar heeft vraagtekens of hij een basisplaats gaat veroveren. Ook Aad de Mos heeft twijfels over de middenvelder.

"Puur voetballend gaat hij echt wel iets toevoegen aan PSV. Maar als Gutiérrez het goed blijft doen en Sangaré is weer terug dan wordt het wel lastig voor Veerman", vertelt Elfrink in gesprek met Omroep Brabant. Daarom verwacht hij dat de middenvelder is gehaald met het oog op de toekomst. De middenvelders die nu onder contract staan zullen nog een keer een stap willen maken, waardoor Veerman zich in alle luwte kan aanpassen aan het niveau in Eindhoven.

"Bij Heerenveen mag je achtste of tiende worden. Bij PSV moet je kampioen worden. Het is afwachten hoe hij met die druk omgaat", aldus Elfrink, die ook benieuwd is hoe de voetballer gaat reageren op zijn nieuwe rol. Waar hij in Friesland de spil van de ploeg was, zal hij in Eindhoven niet meteen de grote man zijn. "Bij Heerenveen is hij de sterspeler en bij PSV is hij een van de velen. Dan moet je toch onderaan beginnen."

Aad de Mos

Aad de Mos is ook benieuwd naar Veerman. "Het is de vraag of hij zijn ontwikkeling kan doorzetten of blijft hij steken op het niveau van de subtop", aldus de oud-trainer. Dat de middenvelder bij Heerenveen bepalend was, zegt volgens hem niets over zijn toekomstige prestaties bij PSV. "Hij heeft in potentie de kwaliteiten, maar of hij mee kan in het tempo en de handelingssnelheid, dat is afwachten"

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen