Flinke uitbraak bij Man City: 21 besmettingen, onder wie Guardiola

6 januari 2022, 14:58

Een flinke tegenvaller voor Manchester City: de selectie van de Engelse koploper is flink getroffen door het coronavirus. City speelt vrijdag voor de FA Cup tegen League Two-club Swindon Town, maar moeten dat doen zonder zeven spelers én trainer Pep Guardiola. Dat heeft City donderdagmiddag bekendgemaakt via de officiële kanalen.

Liefst 21 werknemers van de club zijn positief getest: zeven spelers en veertien leden van de technische staf, waaronder Guardiola en diens assistent Juanma Lillo. Rodolfo Borrell, de andere assistent, zal de uitgeklede equipe leiden tijdens de trip naar Swindon.

De opmars van de Omicronvariant van het coronavirus leek Manchester City vooralsnog te sparen: de titelfavoriet heeft als een van de weinige ploegen in Engeland nog geen wedstrijd zien worden afgelast. The Citizens lopen op shcema met 21 gespeelde Premier League-duels, waarin ze ondertussen al tien punten meer hebben vergaard dan eerste belager Chelsea.

Ondanks het grote aantal besmettingen, lijkt het FA Cup-duel van vrijdagavond lijkt  door te gaan. Eerder deze midweek werd de halve League Cup-finale tussen Liverpool en Arsenal nog uit de planning gehaald, terwijl diverse Premier Leauge-duels op korte termijn moeten worden ingehaald.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen