De Jong komt met positief nieuws en mag weer aan het werk

6 januari 2022, 13:33

Mooi nieuws vanuit Leeuwarden: Henk de Jong kan rustig weer beginnen bij SC Cambuur. De trainer stond een maand lang aan de kant met een cyste in zijn hoofd, maar mag inmiddels weer langzaam wat gaan doen op het veld. Het maakt de oefenmeester gelukkig.

"Allereerst de beste wensen en een gezond 2022", begint De Jong zijn videoboodschap via de officiële kanalen van de Eredivisionist. "Ik heb de afgelopen anderhalve maand zoveel steun gehad van iedereen. Zoals jullie weten is er begin december bij mij een vrij grote cyste, vrij diep in m'n hoofd gevonden. Dat was natuurlijk schrikken. De doktoren hebben daar naar gekeken, ik ben echt fantastisch geholpen in verschillende ziekenhuizen. Zij hebben mij geadviseerd om de cyste te laten zitten."

De trainer wilde, uiteraard, weten of hij dan weer mocht beginnen met zijn passie. "De dokter zei: 'Je mag het rustig weer opbouwen'. Dat betekent dat ik vanaf morgen zo nu en dan weer op de club zal zijn, dat ik er rondom de wedstrijden gewoon weer bij ben, maar dat ik het wel moet opbouwen. Ik heb de tijd er voor nodig, dat voel ik ook", aldus De Jong. Dat betekent dat Pascal Bosschaart de eerstkomende tijd de interviews rondom de wedstrijden zal blijven doen, zoals hij dat ook al deed toen de keuzeheer afwezig was.

"Ik zal ook geen lezingen doen en wat minder met m'n telefoon bezig zijn. Ik hoop op begrip van iedereen. Ik heb er weer zin in om met jullie samen van het voetbal te genieten. Lekker foeteren op slecht voetbal en juichen bij goed voetbal. We maken er weer wat van. Groetjes van Henk", besluit de trainer positief.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen