Alves pakt record bij FC Barcelona-rentree: "Het was magisch"

6 januari 2022, 11:32

Dani Alves heeft woensdagavond geschiedenis geschreven bij FC Barcelona. Door zijn optreden in het bekerduel met derdeklasser Linares is hij nu de oudste speler die ooit een officieel duel voor de Catalaanse club heeft mogen spelen. 38 jaar en 244 dagen stonden er op de teller, terwijl zijn voorganger José Manuel Pinto 54 dagen jonger was.

De vleugelverdediger maakte eindelijk zijn officiële rentree, nadat hij in de eerste seizoenshelft transfervrij was opgepikt. De Braziliaan mocht destijds nog geen minuten maken omdat hij niet tijdens de window ingeschreven was. Dat is deze maand wel gebeurd, waardoor Xavi eindelijk kon beschikken over zijn oud-ploeggenoot. Alves was blij dat hij eindelijk weer minuten mocht maken voor zijn oude liefde. "Het is een speciale dag. Eindelijk mocht ik dit shirt weer dragen. Het was magisch."

Met de Braziliaan in de ploeg kwam Barça met de schrik vrij. Het duel in de Copa del Rey werd nipt gewonnen met 1-2. "Deze wedstrijd vergde veel inspanning. Maar we bleven vechten en hebben uiteindelijk gewonnen. We hadden uiteindelijk vaker kunnen scoren, maar we moeten vooral tevreden zijn dat we de volgende ronde hebben bereikt. In het bekertoernooi kunnen mindere clubs altijd verrassen, dat is de magie van dit toernooi. We zijn blij dat het vandaag niet gebeurd is."

Alves mocht zijn rentree na meer dan tweeduizend dagen maken als middenvelder, waar hij normaliter het liefst als rechtsback speelt. Desondanks was hij tevreden over zijn eigen wedstrijd. "Ook op deze positie kan ik domineren. Ik heb wel vaker op deze positie gespeeld en met goede teamgenoten om je heen is het sowieso altijd makkelijk voetballen", aldus de Braziliaan. "Ik moet nu de weg omhoog inzetten, zodat ik mijn teamgenoten ook beter kan helpen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen