Locadia laat Brighton achter zich en tekent bij Bundesliga-club

6 januari 2022, 09:38

Jürgen Locadia heeft Brighton and Hove Albion en de Premier League definitief achter zich gelaten. De voormalig PSV'er is donderdagochtend gepresenteerd bij Bundesliga-promovendus VFL Bochum.

De 28-jarige aanvaller uit Emmen laat Engeland daardoor definitief achter zich. In januari 2018 maakte Locadia nog een miljoenentransfer naar Brighton, dat hem al aan het Amerikaanse FC Cincinnati en TSG Hoffenheim. Nu keert Locadia dus terug in de Bundesliga, nadat hij ook dit seizoen maar weinig in actie kwam bij de Premier League-club.

Bochum hoeft geen transfersom over te maken naar Zuid-Engeland: de voormalige club van onder andere coach Gertjan Verbeek maakt bekend dat het Locadia transfervrij heeft ingelijfd. De spits gaat met rugnummer 19 spelen in het Ruhrstadion. Opvallend: Locadia heeft slechts een contract tot het einde van het seizoen getekend bij de huidige nummer twaalf van Duitsland.

"Ik ben blij dat deze transfer naar VfL van de grond is gekomen", vertelt Locadia op de officiële clubwebsite. "Ik ben benieuwd naar mijn nieuwe teamgenoten en ik kijk ernaar uit om weer in de Bundesliga te kunnen spelen. De laatste tijd heb ik niet veel gespeeld, natuurlijk hoop ik dat dit hier gaat veranderen", aldus de aanvaller.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen