Sparta wil nog twee versterkingen: "Hebben kwaliteit nodig"

Sparta wil nog twee versterkingen: "Hebben kwaliteit nodig"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

6 januari 2022 – Adrián Dalmau moet Sparta met zijn doelpunten behoeden voor degradatie. Maar de Rotterdammers zijn nog niet klaar op de transfermarkt. Technisch directeur Gerard Nijkamp hoopt ook nog een middenvelder en een verdediger te kunnen aantrekken deze winter.

"Er heerst geen angst, wel bezorgdheid over de positie waarop we nu staan. We moeten repareren. Iedereen die Sparta analyseert, ziet dat we extra scorend vermogen en creativiteit nodig hebben. Maar de basis is er", vertelt de bestuurder, die onlangs het stokje overnam van de vertrokken Henk van Stee, aan De Telegraaf. Hij is lovend over Henk Fraser, die volgens hem het maximale uit de spelersgroep haalt.

"Henk is een trainer die het maximale uit de groep haalt, honderd procent. Dat zie je aan de discipline, de bereidheid, het feit dat de ploeg verschillende speelwijzen weet te hanteren én het niet door de ondergrens zakken als je de resultaten bekijkt. Maar er zijn wel wat impulsen nodig en dat begint met budget. Dat is er. We willen de mogelijkheden voor Henk vergroten", aldus Nijkamp, die daarom nog zoekt naar twee nieuwe spelers.

Younes Namli is een van de spelers die genoemd wordt als mogelijke versterking. Nijkamp kent de voetballer al van hun gezamenlijke periode bij PEC Zwolle, waar de middenvelder uitgroeide tot smaakmaker. Hij kan niet zeggen of de voetballer in beeld is. "Maar we hebben kwaliteit nodig. We richten ons op creativiteit en dynamiek voor het middenveld. Centraal achterin willen we met snelheid en opbouwend vermogen nog meer ondersteuning voor de spelers die er zijn. Het lijstje transfervrije spelers of jongens die mogen vertrekken, is in de zomer veel groter dan in de winter, maar ik zie zeker kansen."

Reacties

gerelateerd