Real Madrid ontsnapt tegen 'angstgegner' uit derde divisie

5 januari 2022, 23:22

Real Madrid kon woensdagavond opgelucht ademhalen. In de Copa del Rey was tegenstander Alcoyano, dat vorig jaar tegen alle verwachtingen in de Madrilenen uit het toernooi knikkerde, opnieuw dicht bij een stunt. Door ietwat gelukkige doelpunten van Marco Asensio en Isco ontsnapte de ploeg echter aan een herhaling van dat trauma. Het won dit keer met 1-3.

De wedstrijd van vorig seizoen zal ongetwijfeld geregeld door de Madrileense hoofden gespookt hebben. Zeker toen Dani Vega Alcoyano in de 66e minuut op 1-1 bracht. Het leek steeds meer een kopie van de vorige editie te worden. Ook daar kwam de ploeg op 1-1 - toen in de tachtigste minuut - na een eerdere goal van Éder Militão. De verdediger was dit keer opnieuw de maker van de openingstreffer.

Het scenario van toen - een verlenging waarin Alcoyano met de 2-1 de stunt compleet maakte - moest nu koste wat kost voorkomen worden. Om die reden liet Carlo Ancelotti Toni Kroos en Isco zich klaarmaken om in te vallen, maar vlak voor zij het veld konden betreden kwam Real weer op voorsprong. Het was de eerder al ingevallen Marco Asensio die zijn afstandsschot van richting veranderd zag worden en zo met wat geluk voor de 1-2 tekende.

Tot daar de vergelijkingen met de vorige editie. De laatste hoop werd even later ook nog helemaal weggenomen door een tweede gelukstreffer. Dat er geluk bij kwam kijken, zal ook doelpuntenmaker Isco niet ontkennen. Via de rug van een tegenstander kreeg hij de bal mee, waarna een botsing met de doelman ervoor zorgde dat de bal het laatste zetje kreeg. Het betekende de 1-3, waarmee Real Madrid zich revancheerde voor de vorige ontmoeting en zich nu mag melden bij de laatste zestien van het bekertoernooi. 

Lees ook: Barcelona voorkomt bekerdeceptie

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen