Barcelona voorkomt bekerdeceptie, maar verliest Frenkie de Jong

Barcelona voorkomt bekerdeceptie, maar verliest Frenkie de Jong

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

5 januari 2022 – FC Barcelona bekerde woensdagavond verder ten koste van derdedivisionist Linares. Dat wil niet zeggen dat de ploeg van Xavi niet in de problemen is gekomen. Het ging met een 1-0 achterstand de rust in en had invaller Ousmane Dembélé en Ferran Jutgla nodig om de score om te buigen. Dat lukte uiteindelijk, al was het uitvallen van Frenkie de Jong wel een smet op dat succes. 

Barcelona begon het duel nog zonder Nederlanders. Memphis Depay is nog altijd geblesseerd, Luuk de Jong was geschorst en Frenkie de Jong begon op de bank. Met hem werden ook spelers als Marc-André ter Stegen, Gerard Piqué en de van corona herstelde Ousmane Dembélé nog gespaard. Wie wel in de basis startte, was Dani Alves. Hij maakte zijn eerste minuten sinds hij Barcelona in 2016 verliet.

Daarin had hij vrijwel direct belangrijk kunnen zijn. Al na vijf minuten legde hij de bal via een corner panklaar op het hoofd van Ronald Araújo, die maar net voorlangs kopte. Een klein kwartier later kreeg ook Ilias Alhonach zijn inzet niet tussen de palen, waarna het aan de andere kant helemaal fout ging. Bij een voorzet van rechts was Hugo Díaz veel eerder bij de bal dan Óscar Mingueza. Hij kopte de bal uitstekend in de hoek en liet reservedoelman Neto kansloos.

En dus moest Barça aan de bak om een volgende deceptie in een toch al weinig succesvol seizoen te voorkomen. Dat lukte voor rust nog niet, ondanks kansjes voor Ronald Araújo, Eric García en Jordi Alba. Daarom besloot Xavi na rust zwaarder geschut in te zetten. De Jong, Dembélé en Piqué kwamen in de ploeg om het in de resterende 45 minuten recht te trekken.

Het zou nog even duren voor dat ook lukte, maar in de 63e minuut was daar dan eindelijk de bevrijdende gelijkmaker. Het was uitgerekend invaller Dembélé, de man die de club ondanks veel gesprekken lijkt te gaan verlaten, die de bal aannam, opendraaide en prachtig in de verre hoek krulde.

Daarmee was Barcelona er nog niet. Sterker nog: Linares leek al heel snel opnieuw op voorsprong te komen. Neto ging enorm de fout in, maar werd gered door de grensrechter, die hinderlijk buitenspel had geconstateerd. Daar viel over te twisten, maar Barça kon in ieder geval opgelucht ademhalen. Dat kon een minuut later opnieuw, toen een nieuwe mogelijkheid voor Linares net niet verzilverd kon worden.

Vanaf dat moment ging het hard. Enkele ogenblikken later stond Barcelona namelijk aan de andere kant. Daar was het Ferran Jutgla die vanaf de linkerkant een fraaie actie naar binnen maakte en de doelman van Linares voor de tweede keer passeerde. Zo kregen de Catalanen met veel moeite voor elkaar wat ze moesten doen. Kansen op meer waren er nog wel, maar na negentig minuten mocht de ploeg vooral blij zijn dat de achtste finale was bereikt.

Helemaal zonder kleerscheuren kwam de ploeg niet uit de strijd. De Jong moest de wedstrijd exact een halfuur na zijn invalbeurt alweer staken. De middenvelder viel geblesseerd uit. Voor hem en zijn ploeg is het te hopen dat het meevalt. Nog een blessure kan het toch al zwaar gehavende Barcelona er bepaald niet bij hebben.

Reacties

gerelateerd