Hoofdstuk gesloten: Lukaku keert terug in basiself Chelsea

5 januari 2022, 22:21

Thomas Tuchel heeft daad bij woord gevoegd wat betreft Romelu Lukaku. Dinsdag gaf hij aan dat de excuses van de Belgische spits aanvaard zijn en een dag later keerde hij dan ook terug in de basiself voor het League Cup-duel tegen Tottenham Hotspur. Daarin is overigens ook plek voor Hakim Ziyech.

Lukaku ontketende deze week een enorme soap met zijn uitspraken in de Italiaanse media. Daar gaf hij onder meer aan spijt te hebben van zijn transfer van Inter naar Chelsea, mede door de speelwijze van trainer Tuchel. Die was daar op zijn beurt niet blij mee en zette hem uit de selectie voor de Premier League-topper tegen Liverpool van afgelopen weekend. Hij stelde dat dat beter zijn voor de verstoorde voorbereiding op dat duel.

"Lukaku heeft zijn excuses aangeboden en keert terug in de selectie", zei Tuchel dinsdag al tijdens zijn persconferentie. Dat gebeurt dus direct met een basisplaats, waarmee hij Timo Werner op de bank houdt. Ook Christian Pulisic en Mateo Kovacic, de twee doelpuntenmakers van het duel tegen Liverpool (2-2), beginnen als reserve. Kepa Arrizabalaga neemt onder de lat de plek in van Édouard Mendy, die zich met Senegal voorbereidt op de Afrika Cup. 

Om 20:45 uur trappen Chelsea en Tottenham Hotspur af voor de halve finale van de League Cup. 

Lees ook: Streep door topper na enorme corona-uitbraak Liverpool

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen