Van der Gijp begrijpt keuze Pröpper niet: "Ik vind het nogal wat"

Van der Gijp begrijpt keuze Pröpper niet: "Ik vind het nogal wat"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

5 januari 2022 – René van der Gijp begrijpt maar weinig van het besluit van Davy Pröpper om al op dertigjarige leeftijd een punt achter zijn voetballoopbaan te zetten. Dat deed de PSV'er, omdat hij zich naar eigen zeggen 'niet comfortabel voelde in voetbalwereld'. "Ik vind het nogal wat", reageerde Van der Gijp op de website van VI Vandaag.  

"Als je aan honderd kinderen van een jaar of acht vraagt: 'wat wil je later worden?', zeggen er waarschijnlijk 99 profvoetballer", stelde hij. "Het is ook hartstikke leuk. Je krijgt er enorm veel waardering voor, het geeft voldoening, je bent altijd met de jongens in zo'n kleedkamer, je traint lekker. Dan kan ik bijna niet voorstellen dat dat zo zwaar valt."

De analist en oud-voetballer stelde dat er veel beroepen zijn waarbij hij een dergelijk besluit wel zou begrijpen, maar dat voetbal er daar niet één van is. "Dat heb je als kind altijd willen doen. Ik kan me er echt niets bij voorstellen, ook niet bij wat wij doen iedere dag, dat er mensen zijn die dat zwaar vinden."

"Natuurlijk is het een kuttijd", erkende hij. "Geen toeschouwers, gedoe, twee bussen. Het is voor die gasten totaal anders. Misschien speelt dat wel mee." Daarbij snapte hij ook dat zijn reserverol een rol kan spelen. "Ik kan me voorstellen dat het dan minder leuk wordt. Op de bank is het net of je thuis zit. Je hebt totaal geen feeling; je bent niet blij als er gescoord wordt."

Lees ook: PSV'er Davy Pröpper stopt per direct met voetballen
Lees ook: Waardering voor Pröpper: "Nog nooit meegemaakt"

Reacties

gerelateerd