Opstelling Barça: geen Nederlanders, 'debuut' 38-jarige Dani Alves

5 januari 2022, 18:38   Bijgewerkt: 5 januari 2022, 18:58

Dani Alves mag zich opmaken voor zijn eerste minuten sinds zijn terugkeer bij FC Barcelona. De 38-jarige vleugelverdediger maakt zijn 'debuut' in het bekerduel tegen derdedivisionist Linares. Frenkie de Jong begint op de bank; Memphis Depay (blessure) en Luuk de Jong (schorsing) zijn er helemaal niet bij.

In 2016 speelde Alves de laatste van zijn 391 wedstrijden in het blauw-rood van Barcelona. Na uitstapjes bij Juventus, Paris Saint-Germain en Sao Paolo keerde hij in november terug om de nu noodlijdende club te helpen de weg omhoog in te zetten. Een positieve coronatest weerhield hem ervan om afgelopen zondag tegen Real Mallorca al zijn tweede debuut te maken, maar vandaag is het dus wel zover.

Naast Alves keert ook Ousmane Dembélé terug van zijn coronabesmetting. Dat geeft Xavi weer iets meer opties in zijn nog altijd flink gehavende selectie, al begint de Fransman nog op de bank. De vraag is hoe de trainer zijn voorhoede precies vorm zal geven. Ferran Jutgla en Ilias Akhomach zijn de enige 'echte' aanvallers in de basiself van vanavond. 

De reserverol van Frenkie de Jong lijkt vooral met sparen te maken te hebben. De middenvelder miste immers pas drie wedstrijden dit seizoen. Ook Gerard Piqué en Marc-André ter Stegen beginnen op de reservebank. Naast Alves zijn Sergio Busquets, Jordi Alba en doelman Neto de enige echt ervaren spelers in de basiself van Xavi. Het duel tegen Linares begint om 19:30 uur. 

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen