'Feyenoord moet Dessers mogelijk toch missen tijdens Afrika Cup'

5 januari 2022, 17:17

Feyenoord moet Cyriel Dessers mogelijk toch enkele weken missen. De Belgisch-Nigeriaanse spits zat aanvankelijk niet in de Afrika Cup-selectie van Nigeria, maar mag nu alsnog hopen op een oproep. Dit omdat concurrent Odion Ighalo mogelijk niet wordt vrijgegeven door zijn club Al-Shabab.

Dat meldden verschillende buitenlandse media, onder wie ook journalist Nomso Obiajuru. Naast Ighalo werd ook spits Emmanuel Dennis niet vrijgegeven, omdat Watford vond dat zijn oproep te laat kwam. Napoli-spits Victor Osimhen mist het toernooi wegens een blessure.

Dat wil overigens nog niet zeggen dat er voor Dessers veel speeltijd in het verschiet zou liggen. Met Kelechi Iheanacho (Leicester City), Umar Sadiq (UD Almeria) en Taiwo Awoniyi (Union Berlin) heeft hij nog altijd forse concurrentie in de spits.

De Afrika Cup begint op 9 januari en eindigt na de finale op 6 februari. In die periode zullen diverse clubs dus spelers missen. Feyenoord speelt in deze periode tegen Vitesse-thuis, NEC-uit en Sparta-thuis. Maduka Okoye, doelman van laatstgenoemde tegenstander, zit sowieso in de Nigeriaanse selectie. 

Lees ook: Deze spelers missen de Eredivisieclubs door de Afrika Cup

Dessers debuteerde in oktober 2020 in het nationale elftal van Nigeria, al bleef het tot dusver bij één interland. Bij Genk kwam hij weinig meer aan spelen toe, maar door zijn uitstekende optredens als Feyenoord-huurling heeft hij zich weer in de kijker gespeeld. 

Lees ook: Afrika Cup-selectie Nigeria: Dessers ontbreekt

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen