Eljero Elia overwoog te stoppen na 'waardeloos jaar'

5 januari 2022, 13:27

Eljero Elia heeft voor het eerst uitgebreid teruggeblikt op de roerige zomer die hij heeft beleefd. De aanvaller leek een kans te krijgen bij FC Utrecht, maar moest alsnog vertrekken. In gesprek met Voetbal International blikt de aanvaller terug op het besluit waarom hij er nog een extra seizoen aan vastplakte en bij oude liefde ADO Den Haag te tekenen.

Elia besefte eigenlijk direct na zijn transfer naar FC Utrecht dat hij veel kritiek zou krijgen. "Hoge bomen vangen nu eenmaal veel wind. Dat wist ik al toen ik in Utrecht tekende. Het was gewoon een waardeloos jaar. Het was een vreemde situatie. Aan het einde van het seizoen heb ik met trainer René Hake gesproken. Hij zei dat hij graag met mij door wilde. Ik begon fit aan de voorbereiding, maar voor het eerste oefenduel kwam hij opnieuw naar me toe. Hij vertelde dat ik niet in de plannen voorkwam, dat ik geen wedstrijden zou gaan spelen", waarop Elia besloot zijn contract te ontbinden.

Elia overwoog serieus met voetbalpensioen te gaan. "Eerst ben ik op vakantie gegaan om mijn hoofd leeg te maken. Marbella, Dubai; ik ben overal en nergens geweest. Die periode heb ik gebruikt om na te denken. Ik heb serieus overwogen te stoppen. De mensen om me heen verklaarden me voor gek. Maar ik had geen zin meer in – sorry voor het woord – gezeik. Het misgunnen van het voetbalwereldje."

De voormalig aanvaller van onder meer FC Twente, Juventus en Feyenoord zette de knop om. "De uiteindelijke conclusie was dat ik maar één ding wilde en dat was lekker, zorgeloos voetballen. Op het veld staan, lekker met die bal bezig. Mijn vrouw zei het ook: 'Je bent nog een veel te grote liefhebber om nu te stoppen'."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen